Home De Seinlamp

24 november 2020

Nummer: 1 Jaargang: 36 Datum: 1 september 2020

Beste ouder(s)/verzorger(s) en leden van de Nico Steenbeekgroep,

Voorlopig zitten we als samenleving nog vast in de corona maatregelen. Dit levert naast kansen ook veel minder leuke zaken met zich mee. Vrij bewegen en ontmoeten staat even op een laag pitje. We dienen ons steeds bewust bezig te houden met onze omgeving en de risico’s die onze acties met zich meedragen.

Binnen de NSG heeft de hoge betrokkenheid en verantwoordingsgevoel van alle leiding, ouders en betrokkenen geleid tot het continueren van de leuke opkomsten. Zowel digitaal als weer op de boerderij. Met veel energie en inzet is dit gelukt. Iets waar we allemaal trots op mogen zijn.

De laatste weken zijn er helaas wat ontwikkelingen die ons noodzaken om de maatregelen en de impact op de opkomsten weer onder de loep te nemen. Inmiddels hebben 2 speltakken besloten om tot nader bericht alleen nog online opkomsten te organiseren. Onder andere doordat bij twee leden uit de test een positieve uitslag kwam.

Het protocol is nog mee van belang om te zorgen dat we als groep live opkomsten kunnen, willen en mogen blijven houden. Daarvoor hebben we ook jullie hulp als ouders en die van de kinderen nodig. Intern blijven we scherp en sturen bij, evalueren we of passen de maatregelen aan waar nodig. Hieronder zetten we de belangrijkste controles nog even op een rijtje.

Uitgangspunt is en blijft, dat we als groep, de richtlijnen volgen van Scouting Nederland, het RIVM, veiligheidsregio Utrecht en de Gemeente IJsselstein om de opkomsten goed en veilig te laten verlopen. Elke leiding, ouder en lid maken hierbij hun eigen afweging om deel te nemen aan de opkomsten die gehouden worden in de boerderij. De speltak zal onderling de ontwikkeling en uitvoering in de gaten houden. Uiteindelijk ligt daar het besluit om de opkomsten wel of niet door te laten gaan.

Gezondheidscheck voordat je naar de opkomst gaat:

Wordt tenminste een vraag met ‘ja’ beantwoord? Dan kun je niet deelnemen aan de opkomst/activiteit.

• Heb of had je een of meerdere van deze klachten in de afgelopen week?
    hoesten, verkoudheidsklachten, verhoging of koorts, benauwdheid, verlies van reuk- en/of smaak.
  • Heb je “chronische” gezondheidsklachten aan de luchtwegen of longen?
  • Heb je op dit moment een huisgenoot/gezinslid met koorts en/of benauwdheidsklachten?
  • Heb je het nieuwe coronavirus gehad en is dit de afgelopen 7 dagen vastgesteld (in een lab)?
  • Heb je een huisgenoot /gezinslid met het nieuwe coronavirus en heb je in de afgelopen 10 dagen contact met hem/haar gehad terwijl hij/zij nog klachten had?
  • Ben je in quarantaine omdat je:
    - direct contact had met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld?
    - terug bent gekomen uit een COVID-19- risicogebied (‘oranje land’)?

Tot slot

Voelt deelname aan activiteiten nog niet goed? Is een kind verkouden of ziek? Of kan je een keertje niet? Dat is uiteraard geen probleem, maar meld je wel even af bij de eigen leiding. Ben je er voor langere periode (nog) niet, geef dat dan alvast door bij de leiding, zodat er niet iedere week hoeft te worden afgemeld.

Mochten er vragen zijn, neem dan contact op met de eigen leiding of stuur een e-mail naar het Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

We wensen alle leden heel veel plezier bij de opkomsten! Samen zorgen we ervoor dat we op een superleuke maar ook veilige manier gave activiteiten kunnen blijven!

Met vriendelijke groet,
De leiding en het bestuur Nico Steenbeekgroep IJsselstein

Wat waren de pizzaatjes lekker geworden afgelopen zaterdag. Fijn dat Steven het recept voor deze lekkernij heeft meegenomen van één van zijn verre reizen. Ook de vlaggetjes voor Sinterklaas hangen er mooi bij. Keet kleur vond het erg leuk om voor de laatste keer mee te doen met de opkomst.
Aankomende zaterdag gaan we verder met Sinterklaas. Hij heeft
Ons in ieder geval al laten weten dat hij 5 december zijn verjaardagsfeestje wil vieren met jullie op de boerderij.
Tot zaterdag,
Wat een vette auto's hebben jullie allemaal gemaakt.  Aankomende zaterdag gaan we dan eindelijk racen! En we gaan nog twee andere hele vette dingen doen. Dus wees er allemaal bij! Heb je je auto dus nog thuis liggen, vergeet deze dan niet mee te nemen. Graag allemaal tot zaterdag!
Oe, Mysa, Bagheera, Rikki-Tikki-Tavi en Rama

Afgelopen zaterdag hebben we een aantal welpen geinstalleerd bij de Sioniehorde, welkom! Ook hebben we weerproefjes gedaan en wat een bijzondere dingen hebben we weer gezien, allemaal heel mooi meegenomen voor jullie insigne weer.
Aanstaande zaterdag gaan we hier weer mee verder om dit insigne af te sluiten. Zorg dus dat je aanstaande zaterdag compleet in uniform aanwezig bent om 14:00.
Zien we jullie aanstaande zaterdag?
Groetjes van jullie leiding!

Potverdrie zeg! inmiddels twee leden positief getest binnen onze groep. Dat sterkt ons in de gedachte dat we er goed aan doen thuis opkomsten te houden. Wij hadden ook veel liever weer fysieke opkomsten gedraaid maar we denken hiermee toch een goede keuze te maken om iedereen gezond te houden.
Dit betekend dat jullie voor komende zaterdag weer verder mogen met de thuis opdrachten, als je deze goed uitvoert en ons dat kan laten zien dan krijg je van ons het felbegeerde insigne!.
Houd het leuk en gezellig en we hopen jullie (echt waar) binnenkort weer te zien!
Groeten, jullie leiding.

Afgelopen week hebben we een actieve pub quiz gedaan. Aankomende vrijdag hebben we van 20.00 - 22.00u opkomst. Deze opkomst en de toekomstige opkomsten zullen voor onbepaalde tijd online gehouden worden.
Deze week wordt de opkomst georganiseerd door Aron en Denni.
De link voor de discord:

Laatst aangepast op dinsdag 24 november 2020 21:38

Pagina 1 van 13