Home De Seinlamp

6 april 2020

Nummer: 14 Jaargang: 36 Datum: 6 april 2020
Beste allemaal!

Een aantal van jullie zijn al druk bezig geweest met de NSG - BerenJacht - 2020 editie! Om jullie een zetje te geven in de goede richting hebben we een kaart bijgevoegd met alle (tot nu toe bekende) NSG Beren.
kaart
Maar, wat is nu precies een NSG Beer hoor ik jullie vragen!?
Dat is heel simpel, het is een beer die mee doet aan de Berenjacht, maar dan in NSG tint. Dus met bijvoorbeeld een das of fluitekoord.
Doe je best om zo veel mogelijk beren te spotten en op de foto te zetten. Maak van je foto's een mooie collage en plaats die op de facebook pagina van je speltak of NSG-groep.
beer
Zelf ben ik al op zoek geweest en heb ik een voorbeeld bijgevoegd. Als kleine tip zal ik verklappen dat deze beer in de buurt is van de boerderij.

Noa had afgelopen zaterdag een leuke quiz voor jullie gemaakt! Jullie wisten echt veel maar we hebben er ook veel van geleerd. Zeg nou zelf: het is best raar dat nijlpaarden niet kunnen zwemmen.
De leiding is druk bezig met het samenstellen van een scouting thuispakket. Hopelijk is ie op tijd klaar voor aanstaande zaterdag. We zullen jullie via de app op de hoogte houden.
Aankomende zaterdag heeft scouting Nederland het kampeer in eigen huis weekend georganiseerd. Dus wil je er lekker op uit met de tent? Overweeg de woonkamer eens als perfecte vakantie lokatie voor dit paasweekend.

Wij vonden het superleuk om jullie zaterdag weer even te zien! Wij hopen jullie ook. Aankomende zaterdag gaan we weer een spel proberen online. Zorg dus dat je allemaal om 10:00 achter je computer/ telefoon klaarzit. We gaan hiervoor weer Zoom gebruiken en Kahoot tegelijk. Voor Kahoot heb je verder niks nodig behalve internet. Ik leg het zaterdag allemaal verder uit. Ik verwacht dat we om 11:00 zeker wel weer klaar zijn. Wij ontvangen nog steeds graag input voor wat we nog meer zouden kunnen doen. En lees ook even het bericht boven aan de seinlamp! Jullie kunnen  dus ook nog op berenjacht ;). Is goed voor als je even een wandeling nodig hebt tijdens al dat harde werken aan school.
Mysa, Oe, Riki-tiki-tavi,  Hathi, Lex en Rama

Afgelopen zaterdag leuk met veel van jullie gesproken!
Houdt de mail, en de facebookpagina goed in de gaten voor meer opdrachten die je thuis kunt doen!
Groet,
De leiding

De vorige keer hebben we in de Seinlamp de eerste opdracht gegeven om het 'Ik Scout Thuis' insigne te halen.
Om dit insigne te halen moet je minstens 3 opdrachten volbrengen, die we je via de Seinlamp toesturen.
Houdt de Seinlamp dus goed in de gaten, want de komende weken zullen we jullie steeds nieuwe opdrachten geven.
Hieronder vind je de eerste 3 opdrachten voor het insigne. Er volgen er dus meer in de komende weken.
Zorg ervoor dat je de uitwerking van de opdrachten post op de Scouts van de Nico Steenbeekgroep facebook pagina, dan kunnen wij controleren of het allemaal is gelukt. https://www.facebook.com/groups/scoutsscoutingnicosteebeek/?epa=SEARCH_BOX
Opdracht 1
a. Zet een beer met je das om in het keukenraam of een ander raam dat uitkijkt over de straat
b. Ga op Scoutingberenjacht. Maak minstens 10 foto's van 10 verschillende scouting beren. Je mag natuurlijk zelf ook op de foto erbij.
Maak hier een mooie collage van en post die op de facebook pagina.
Opdracht 2
op 11 april van 15.30u-18.30u wordt er een online outdoor cooking workshop georganiseerd door organisatoren van HIT Alphen.
De link naar deze activiteit kun je vinden op onze facebook pagina.
Let op: je moet je van tevoren opgeven voor deze activiteit zodat je alle benodigdheden in huis kunt halen.
Maak tijdens deze activiteit allemaal leuke foto's en post deze als collage op de facebook pagina
Als je niet mee wilt doen aan de workshop, kun je ook met je ouders een outdoor cooking activiteit bedenken en uitvoeren.
Maak hier ook een leuke foto-collage van en zet deze op de facebook pagina
Opdracht 3
Wij hebben een leuke Paashike voor jullie uitgezet om op zaterdag 11 april te lopen.
Deze kun je de hele zaterdag lopen met je ouders. Ga NIET met andere scouts lopen en hou de Corona-maatregelen in de gaten.
Op zaterdagochtend 11 april zullen wij het startpunt van de hike op de facebook van de scouts bekend maken.
Tijdens deze hike ga je op zoek naar paaseieren die door heel IJsselstein verstopt zijn.
Op deze paaseieren staat de aanwijzing naar het volgende paasei in de vorm van een routetechniek.
Zo kun je de hele route lopen door IJsselstein en aan het eind van de route vind je de echte eieren.
Zorg ervoor dat je je zakboekje meeneemt op de hike, deze heb je echt nodig. Ben je je zakboekje kwijt? Hier kun je een digitale versie vinden:  https://www.scouting.nl/images/app/zakboekjescouts-scoutingnederland.pdf
Maak tijdens de hike foto's en post die als collage op de facebook pagina. Zo kunnen wij controleren of je de hike hebt gelopen.
Heel veel plezier met deze opdrachten en hopelijk tot snel
Groetjes
Yorick, Jasmijn, Koen, Niels, Martijn, Reinier, en Simone

Afgelopen week hebben online hikes gelopen, kahoots gedaan. Hierbij moesten we via google maps street view een route uitlopen die door Aron werden uitgezet. Aankomende zaterdag is er weer opkomst door Amber en Danique op de gewone tijden. We gaan bezig zijn met een inhouse Crazy 88. Dus zorg dat je weet waar je randon spullen zijn.
Je kan joinen via Discord: https://discord.gg/6dFPBc8
Mocht je niet kunnen/willen meld je dan af.
De begeleiding

Laatst aangepast op dinsdag 07 april 2020 20:08