Bevers (5-7 jaar)

Wie zijn de Bevers?

Bevers houden vooral van spelletjes, knutselen, koken/bakken, naar het bos of strand gaan, sportief spelen, toneelspelen of gewoon samen spelen. Spelenderwijs ontdekken ze de wereld om zich heen. En daarvoor hoeven ze niet op reis. In het dorp Hotsjietonia is genoeg te doen. Elke week gaan de bevers samen met Stuiter, het hoofdfiguur van het thema, op bezoek bij de bewoners van Hotsjietonia. Samen met hen beleven de kinderen wekelijks een leuk avontuur. Met Professor Plof maken we vuur waarboven we samen met Rozemarijn kunnen koken. Stanley Stekker zet voor ons speurtochten uit die vaak eindigen in een leuke speeltuin waar we samen met Stuiter kunnen spelen. Met Bas en Rebbel Bos ontdekken we de natuur. Keet en Fleur Kleur zijn erg creatief. Zij bedenken voor ons de leukste knutselactiviteiten. Soms gaan we op ontdekkingsreis en maken we kennis met andere culturen samen met Steven en Sterre Stroom. En als we even tot rust willen komen, kunnen we bij Noa terecht. Zij maakt lekkere thee en leest ons dan een verhaaltje voor. Meer informatie over het thema en alle inwoners van Hotsjietonia vind je op https://nl.scoutwiki.org/Hotsjietonia_(Dorp)

Bevers herken je aan hun rode blouse of t-shirt. Verder dragen ze net als alle andere Scouts een das met een dasring. Zo horen ze er echt bij.

Praktische informatie

Bevers zijn kinderen van vijf, zes en soms zeven jaar. Wij hebben op zaterdag opkomst van 10.00 – 12.00 uur.

Doelstelling van de speltak Bevers

De kinderen spelenderwijs kennis laten maken met Scouting, leren samenwerken en het ‘zelfstandig’ verkennen van de wereld om hen heen.

Wat doet de speltak in grote lijnen en hoe ziet een opkomst eruit?

We starten de opkomst altijd met een openingslied (https://nl.scoutwiki.org/Bevers_openingslied).  Daarna doen we vaak een lekker actief spelletje. Hierna gaan we allerlei leuke dingen doen in Hotsjietonia.

In de lente zaaien we bloemen of gaan we op zoek naar kleine beestjes, in de herfst knutselen we met kastanjes en met Sinterklaas bakken we pepernoten. We maken regelmatig een kampvuur waarboven we broodjes bakken of marshmallows roosteren.

Soms werken we een aantal weken achter elkaar aan hetzelfde thema. Hiermee kunnen de kinderen een insigne verdienen voor op hun uniform. Voor bijvoorbeeld het Rozemarijn-insigne koken de Bevers een aantal weken achter elkaar lekkere dingen.

We gaan ook wel eens weg. We gaan dan paddenstoelen zoeken in het bos, over het strand struinen tijdens de duinenmars of naar de kinderboerderij.

Logeren

De Bevers gaan nog geen hele week op kamp, daar zijn ze simpelweg nog te jong voor. Wel wordt er één- of tweemaal per jaar een logeerweekend gehouden (zomer- en winterkamp). De Bevers slapen dan één of twee nachtjes op het clubhuis en soms ergens anders. We doen dan allerlei leuke dingen met ze op zaterdag. Er is dan vaak ook genoeg tijd voor een groot uitstapje. Op zondag gaan de bevers dan weer naar huis.

Contactgegevens van de Bevers

Wil jij zien hoe leuk het is om Bever te zijn? Je mag 4 keer vrijblijvend bij ons mee komen kijken. Mail voor meer informatie of een afspraak naar: bevers@nsgscouting.nl.

Meer informatie over de speltak Bevers vanuit Scouting Nederland is terug te vinden via https://www.scouting.nl/lid-worden/jeugdlid-worden/bevers.

Speltakteken Bevers