Nico Steenbeekgroep IJsselstein

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Speltakken Welpen Khaniwarahorde-Welpen Nieuws van de Khaniwarahorde
Khaniwarahorde

Khaniwarahorde informatie

E-mailadres Afdrukken PDF

INFORMATIE VOOR DE OUDERS
Hieronder zetten wij belangrijke informatie over de Welpen Khaniwarahorde voor u op een rij:

Opkomsttijden: Wij draaien opkomsten op zaterdag van 10:00 tot 12:00. Mochten hier wijzigingen in zijn, wordt u van te vorgen ingelicht via de seinlamp.

Seinlamp: De seinlamp is een wekelijks blaadje vol met informatie voor alle speltakken. Hier in staan bijzonderheden voor de opkomst en andere grote activiteiten.

Contributie: Uw kind mag vier keer komen kijken. Daarna gaat u contributie betalen. Voor meer informatie over het lidmaatschap en de contributie verwijzen wij u naar Lidmaatschap

Scoutfit: Over de gehele wereld dragen alle scouts, jong en oud, een Scoutfit. Dit doen zij om herkenbaar te zijn tegenover mensen van buiten de groep en ook om geen onderscheid te maken tussen arm en rijk. Ook de Welpen dragen een Scoutfit. Zij dragen de groene blouse en de groepsdas.

Dragen van het Scoutfit: Wij vragen u uw kind altijd in Scoutfit te laten komen en zeker wanneer wij een dagje met de kinderen op pad gaan. Het is dan namelijk heel prettig voor ons om in 1 oogopslag te kunnen zien welke kinderen bij ons horen (bijvoorbeeld in een speeltuin).

Deskundigheid: U wilt natuurlijk zeker weten dat uw kind bij ons in goede handen is. Daarom is het wellicht prettig om te weten dat alle leidinggevenden cursussen volgen bij Scouting Nederland. Deze cursussen staan geheel in het teken van leiding geven en zijn afgestemd op de leeftijdscategorie van de kinderen (een welp vereist immers een andere benadering dan een bever).

Teamleider: Elke speltak heeft een eigen teamleider. Deze teamleider is de 'koppeling' tussen het leidingteam van de Welpen en het scoutingbestuur. Heeft u een klacht of een opmerking dan kunt u bij deze teamleider terecht. Als u dit niet met de leiding zelf wilt bespreken, dan kan de teamleider u tevens in contact brengen met de groepsbegeleider of een ander lid van ons scoutingbestuur.

Bijzonderheden: Wanneer u uw kind bij de scouting inschrijft, vragen wij u te vermelden of er enige bijzonderheden zijn waarvan het belangrijk is dat wij die weten. Hierbij moet u denken aan een allergie of het gebruik van medicatie. Maar ook andere zaken zijn voor ons van belang. Heeft u kind in bepaalde situaties (bijvoorbeeld wanneer het boos is) een bepaalde benadering nodig? Is uw kind gediagnosticeerd met ADHD of een vorm van autisme? Of is er een vermoeden van? Heeft uw kind soms driftbuien, heeft het regelmatig rustmomenten nodig, kan het last hebben van heimwee, etc, etc? Om uw kind een zo prettig mogelijke tijd te kunnen bieden, is het voor ons heel belangrijk om van dergelijke zaken op de hoogte te zijn. Wij weten liever te veel dan te weinig en wij kunnen pas ergens rekening mee houden als we weten waar we rekening mee moeten houden. De informatie die u ons verschaft behandelen wij uiteraard altijd vertrouwelijk.

Afmelden: Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat uw kind een keertje niet kan komen. Wij vragen u dit van tevoren wel even te melden, zodat we hier rekening mee kunnen houden. U kunt ons dan op dinsdagavond of voor de opkomst even bellen of minstens een dag van tevoren mailen. Het telefoonnummer is: 030-6876722 en mail adres:  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Installatie: Als uw kind bij de Welpen is wordt hij of zij geïnstalleerd. Dit is een feestelijk en officieel gebeuren waarbij papa's en mama's, opa's en oma's en broertjes en zusjes van harte uitgenodigd zijn. Ook filmcamera's en fototoestellen zijn van harte welkom. De geïnstalleerdeWelpen mogen hun uniform gaan dragen en krijgen de insignes opgespeld.
Zij horen dan helemaal bij de groep en zijn officieel welp! U krijgt vanzelf te horen tijdens welke opkomst de installatie plaatsvindt.

Kampen: Er minimaal tweemaal per jaar een kamp gehouden, het zomerkamp (1e week van de zomervakantie) en winterkamp (een lang weekend).

Overvliegen: Alle oudste leden binnen de groep gaan dan over naar de volgende speltak. Dit heet "overvliegen". Wij nemen op die dag afscheid van onze oudste Welpen, waarna ze welkom worden geheten bij hun nieuwe speltak. De volgende groep biedt uw kind activiteiten aan die goed aansluiten bij zijn of haar leeftijd. Zij maken daar rustig kennis met de andere kinderen, de leiding en het nieuwe thema. De Welpen vliegen dan over naar de Scouts ( van 14.00 uur tot 16.00 uur).

Wil je meer informatie over de Khaniwarahorde mail dan naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of je kan ook telefonisch contact met ons opnemen. Bel hiervoor op dinsdagavond of op zaterdagochtend met: 030-6876722

Laatst aangepast op woensdag 27 februari 2019 16:12
 

ZomerKamp welpen 2011

E-mailadres Afdrukken PDF
De esta's en welpen van de Nico Steenbeekgroep zijn op ZomerKamp geweest naar Groenlo. Het kamp was opgezet rond het spelen in de nieuwe jungle, waarbij ook de esta's de overstap maken naar het vernieuwde welpenspel. De huidige esta-leiders hebben hierbij een dierennaam aangenomen. Erwin heet nu Mang, Femke Jacala, Tamara Marala, Ilse Oe, Rob Rikkie Tikkie Tavi en Pieter-Jan Akela. De namen van de welpenleiding zijn hetzelfde gebleven: Bagheera is Francis, Hathi is Jacco, Phao Michiel, Chikai Martijn.
De meeste activiteiten hebben zich op het kampterrein afgespeeld. We hebben bijvoorbeeld vlaggenroof, levend stratego, levend risk, korfbal, trefbal, vaksleuren gespeeld. Dinsdag zijn we naar Winterswijk geweest om te shoppen, woensdag zijn we gaan zwemmen in Groenlo.
Donderdagavond hebben we geBingod, vrijdag besloten we het kamp met een bonte avond.

ZoKa2011

We hebben een echt leuke week gehad, in een goede sfeer en met mooi weer. De catering werd verzorgd en aangestuurd door Irma.
Het was ook leuk dat de explorers soms met ons meededen. De scouts hadden zoals gebruikelijk een prachtige toren gepionierd, waarop de welpen naar hartelust konden klimmen en abseilen.
Alle foto's zijn te bekijken op picasa: ZoKa 2011 Welpen
Laatst aangepast op woensdag 21 december 2011 18:58
 

Welpendag 2011 van de regio Drie Rivieren Utrecht

E-mailadres Afdrukken PDF

Op 21 mei 2011 hebben 6 scoutinggroepen uit onze regio een speldag georganiseerd.

De dag stond in het teken van het nieuwe welpenspel, dat door Scouting Nederland in 2010 werd geïntroduceerd en alle kinderen in de leeftijd van 7 tot 11 jaar het welpenspel gaan spelen. Binnen de Nico Steenbeekgroep gaan daarom de Esta’s op reis naar de jungle.

Groepen die meededen waren Nico Steenbeek IJsselstein, Nifterlake Breukelen, Willem Alexander Harmelen, Jan van Hoof Nieuwegein, Scouting Zuilen Utrecht en Schonauwen Houten.

We werden om 10:00 uur gastvrij onthaald bij Jan van Hoof, die als thuishonk Fort Jutphaas heeft.

Speldag019Midden op het veld waren waslijnen gespannen met op kaartjes de spellen die er te doen waren. In groepjes kozen de kinderen een kaartje uit en zochten dan het bijbehorende spel. Elk spel duurde ongeveer 10 minuten.

Er kon gekozen worden uit meer spellen dan hier opgenoemd kan worden.
Speldag022Voorbeelden zijn:  Jungle-memory, Instructie drenkeling, EHBO-estafette, Water filteren, Lekker smullen/broodjes bakken, De vriendschapsknoop, Bruggen bouwen, Kompaskoers door de jungle, Paddestoelen, Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, Net zo alert als Rikki Tikki Tavi, Bloemen maken.


Speldag024Tussen de middag heeft iedereen zijn eigen meegebrachte brood opgegeten.

Speldag030Tot slot hebben we met zijn allen nog het spel Kudde-run gedaan, waarbij iedereen muntjes naar de andere kant van het veld moest brengen en de leiding probeerde de kinderen af te tikken.Speldag034Om 15:00 uur was het alweer afgelopen. De leiding die geholpen heeft met opruimen hebben samen de dag afgesloten met een hapje en een drankje.

Ongeveer 100 welpen deden aan deze speldag mee. Het was een prachtige locatie, een prachtige dag en iedereen heeft erg genoten. We hopen dat er volgend jaar weer een welpendag wordt georganiseerd.

Laatst aangepast op woensdag 21 december 2011 19:05
 

JubJam100 Wespa's

E-mailadres Afdrukken PDF

Jubjam100

31 juli 2010-5 augustus 2010

Roermond


Zaterdag 31 juli

Aankomstdag

Vandaag was de grote dag, we gingen echt naar de Jubjam! Om 10.00u zaten we allemaal in de bus klaar om te vertrekken richting Roermond. Jubjam100 here we come! Na anderhalf uur rijden kwamen we dan eindelijk aan. Gelukkig zette de bus ons op 100m lopen van de poort af en hoefden we dus niet zo heel lang meer te zeulen met alle bagage.

Na wat informatie te hebben ingewonnen konden we onze eerste lunch nuttigen op het Jubjam terrein. Aangezien de aanhanger er nog niet was en we toch nog niet het kampterrein op mochten, zijn Lungri en Pieter-Jan alle administratieve rompslomp gaan doen terwijl de Wespa’s zich lekker bezig hielden met spelletjes. Uiteindelijk mochten we dan toch echt gaan opbouwen op ons subkamp Noordzee. Terwijl de Wespa’s langs gingen bij de Scouts en de Explorers (die we trouwens niet waren, je komt nog eens op bezoek) werd voor hen de legertent opgezet. Dus toen de Wespa’s terugkwamen konden ze hun slaapspullen al uitleggen en kon de leiding gaan fourageren en koken.

De eerste avond aten we Chinees, wat snel en met smaak werd gegeten, want de opening van het subkamp stond al op het programma. Na de opening was er nog een quiz over piraten in de jungle over het subkamp en daarna was het toch echt al tijd om naar bed te gaan.


Zondag 1 augustus

Celebration Day

De eerste echte dag van de Jubjam, en niet zomaar een dag, maar een heuse Celebration Day. Eerst werd er ontbeten en werden de subkamp-shirts uitgedeeld en aangetrokken. Daarna gingen de Wespa’s met Tamara, Pieter-Jan en Lungri naar de verzamelplaats: het grote piratenschip. De rest van de leiding bleef achter met de afwas, want ja dat moet ook gebeuren. Bij het schip hebben we uit alle macht de Noordzee-yell geoefend en zijn we al yellend naar het grote podium vertrokken.

Op het grote podium werd de Celebration Day officieel geopend met een optreden (waarvan het eerste nummer wel drie keer over moest) en uitleg over de rest van de dag. Na het optreden gingen we terug naar het subkamp waar we gingen lunchen met de John McCormick groep. Na de lunch moesten we weer snel terug naar het podium, waarna alle Welpen (1500!) allemaal tegelijkertijd naar het exploterrein moest lopen om daar een aantal spellen te spelen. De spellen die werden gespeeld waren spellen die ook met kinderen uit oorlogsgebieden worden gespeeld, want het thema van de dag was WarChild. Na de spellen moesten alle Welpen weer tegelijkertijd terug om deel uit te maken van het grote peace-teken met 10.000 scouts. Hiermee zijn we zelfs nog op het jeugdjournaal geweest.

Terug op het terrein gingen we pannenkoeken eten met de John McCormick groep en daarna lekker douchen, voordat het grote kennismakingsspel zou beginnen. Met dit spel maakten we kennis met alle groepen die op het subkamp stonden en zij met ons. Wij deden een stukje met een vliegtuig, want Nico Steenbeek was tenslotte een piloot uit de Tweede Wereldoorlog. Na het kennismakingsspel was het al laat zat en na nog een lekkere beker limo toch echt tijd om naar bed te gaan.

Maandag 2 augustus
Eerste echte Jubjamdag

Vandaag regende het toen we wilden ontbijten en aangezien we nog geen overkapping hadden hebben we maar in de grote huiskamertent gegeten. Vandaag stonden de eerste ticketactiviteiten op de planning. Dus na het ontbijt gingen een aantal Wespa’s naar In2TheAir, een aantal naar Global Experience en een aantal naar Outdoor. Bij In2TheAir leerden de Wespa’s wat luchtscouts nu eigenlijk doen, Global Experience ging over andere culturen en Outdoor had te maken met klimmen, klauteren, en kruipen.

Terwijl de Wespa’s druk bezig waren met hun ticketactiviteiten ging een deel van de leiding aan de slag met het bouwen van een overkapping, zodat we droog konden zitten. Lunchen werd ook gedaan bij de activiteiten en iedereen heeft het prima naar zijn of haar zin gehad.

Aangezien een deel van de Wespa’s iets eerder klaar was met de activiteit zijn we nog naar de plaza gegaan waar je van alles kon doen, zoals live cooking, knutselen, scout tv en radio, en nog veel meer. Op een gegeven moment begon het toch wel heel hard te waaien en zijn we terug gegaan naar het kampterrein. Daar kwamen we erachter dat de overkapping toch niet zo stevig was als de leiding dacht, dus werden alle bedden aan de kant gelegd en zijn we gaan eten in de slaaptent. We aten die avond aardappelsalade, komkommer, tomaat en varkenslapjes. Na het eten was het gelukkig droog en kon het piratenchaosspel beginnen.

De overgebleven leiding ruimde ondertussen het terrein een beetje op, wat echt wel nodig was na die regenbui. Na het grote avondspel was het tijd voor limo en moesten natuurlijk alle bedden weer terug, anders konden we niet slapen.


Dinsdag 3 augustus
Het Geheime JungleSpoor en DWEK-feest

Vandaag hadden we voor alle Wespa’s dezelfde ticketactiviteit. We gingen Het Geheime Junglespoor lopen. Ontbijten deden we in een grote tent terwijl we een filmpje bekeken waarin ons van alles werd uitgelegd over de professor, een schat en natuurlijk over de zebragiraffen die in de jungle rondliepen. Zebragiraffen zijn hele speciale giraffen die je te vriend moet houden met een speciaal dansje, want anders bijten ze je in je billen. Na het filmpje gingen we in de bus richting het junglespoor. Als route kregen we een foto mee van het bureau van de professor en terwijl we uitkeken voor mogelijke billenbijtende zebragiraffen gingen we op weg. Op zoek naar de schat.

Bij de eerste post moesten we een spel vlaggenroof doen om een stukje van een rebus te verdienen. Deze rebus zou ons het wachtwoord geven om uiteindelijk in de zonnetempel te kunnen komen. Daarna moesten we weer verder lopen naar de volgende post. Helaas kwam het groepje van Lungri een zebragiraf tegen en aangezien we het dansje niet meer wist, moesten we heel hard rennen. Waarna we dus weer het hele eind terug moesten lopen.

Bij de tweede post zijn we allemaal voor de lunch twee keer een stormbaan op en afgegaan. Daarna hebben we weer een puzzelstukje gekregen en zijn we verder gelopen. We zijn nog wat verdwaalde groepen tegen gekomen en daarna liepen we door een heel mooi stukje Limburg.

Bij de laatste post moesten we in een rubberbootje over het water om de route te kunnen vervolgen en kregen we het laatste puzzelstukje.

Aan het eind van de tocht werden we bij de Zonnekoning geroepen. Blijkbaar klopte de rebus toch niet helemaal, want aangezien er toch echt ‘honderd jaar scouting’ stond, bleek het wachtwoord ‘links’ te zijn. Ter begroeting moesten we de Zonnekoning onder zijn kin kriebelen en al met de tong uit de mond plaats nemen. Hierna moesten we bewijzen echte schatdragers te zijn en mochten we een stukje van de schat mee naar huis nemen.

Terug op het kampterrein gingen we eerst douchen met z’n allen, want we wilden natuurlijk wel lekker fris op het DWEK-feest aankomen. We aten lekker gebakken aardappels met wortel, erwtjes en gehaktballen, in plaats van de stamppot die we eigenlijk hadden moeten eten.

Het DWEK-feest was heel leuk met muziek, suikerspinnen, popcorn, geblinddoekt schilderen, schminken, spuitschilderen, handen zetten en onbeperkt ranja drinken. Aan het eind kon er nog leiding beschilderd worden, maar aangezien het merendeel van de leiding al onder de verf zat, was dit onderdeel niet zo heel spannend meer. Na het DWEK-feest was het toch echt tijd om naar bed te gaan. En zo schoon als iedereen was voor het feest, zo vies was iedereen nu we naar bed gingen.


Woensdag 4 augustus
Uitslaapdag!

Vandaag was het een uitslaapdag. Helaas voor de leiding waren de meeste Wespa’s al wakker voordat de leiding ook maar eens aan opstaan ging denken. Maar goed, ze hadden een half uur langer geslapen. Na een heerlijk ontbijt met gebakken eieren met spek werden de ticketactiviteiten verdeeld. De Wespa’s konden kiezen tussen Cannonball Run, kanoën en zeilen. Aangezien alle activiteiten pas ’s middags begonnen kon iedereen tot de lunch lekker vrij heen en weer rennen. Na de lunch (soep, lekker!) ging iedereen naar de activiteiten en ging de leiding andere dingen voorbereiden.

Een aantal leiding had namelijk bedacht dat het wel leuk zou zijn met zoveel mogelijk Welpen te eten en er moest natuurlijk wel gekookt worden. Dus uiteindelijk gingen we met 150 Welpen, 50 man staf, 15 Scouts en 4 Explorers eten. We hadden soep, gebakken aardappels, boontjes, worst, bami, frikadellen, gehaktballen, ui, en nog veel meer. Toe was er zelfs nog fruitsalade en yoghurt. Nadat iedereen door de afwasstraat was gegaan had de subkampstaf nog voor een extra toetje gezorgd, een heerlijke suikerwafel met spekkies. Toen de meeste rommel eindelijk was opgeruimd was het al tijd om naar de sluiting te gaan. De sluiting was heel leuk met alle elementen van scouting. Zo was er een show op het water, in de lucht en met vuur op het land. Na de sluiting snel plassen en naar bed. Dan maar een keer niet tandenpoetsen. Want de volgende dag moesten we alweer vroeg op om op tijd weg te kunnen.


Donderdag 5 augustus
Vertrekdag

Vandaag vroeg opstaan, want we moesten weer naar huis. Dus snel alles inpakken en naar de bussen. We gingen iets later weg dan de bedoeling was, vanwege wat gedoe met de bagage. Maar uiteindelijk is het toch allemaal goed gekomen en gingen we maar een uurtje later weg dan de bedoeling was.

In IJsselstein stonden alle papa’s en mama’s al op ons te wachten en na de laatste insignes te hebben uitgedeeld en te hebben gesloten konden we naar huis. Nu toch echt een einde gekomen aan een geweldige JubJam!


We hopen dat jullie allemaal net zo’n geweldige Jubjam hebben gehad als wij. Vergeet niet op de dropbox te kijken voor de foto’s en natuurlijk op de Jubjam site, want daar staan we ook op met een foto van onze groep.


Groetjes van alle leiding

Pieter-Jan, Bagheera, Tamara, Chikai, Phao en Lungri

Laatst aangepast op donderdag 02 september 2010 11:15
 

Winterkamp 5,6,7 maart

E-mailadres Afdrukken PDF
Hoi allemaal,

Het weekend van 5,6&7 maart hebben de Welpen weer een heel erg leuk winterkamp gehad. Hoewel het onwijs koud is geweest hebben we wel lekker een zonnetje gehad en zijn we lekker veel naar buiten geweest.

Vrijdagavond begon het winterkamp. Na te hebben geopend (en nadat Lungri binnen 10 minuten al op de grond lag, omdat ze was gevallen) zijn we begonnen met het klaarleggen van de bedden, want je moet natuurlijk wel kunnen slapen op een kamp. Daarna zijn we begonnen met een potje levend Risk. De Welpen werden allemaal in groepen ingedeeld, waarna ze elkaar mochten uitdagen om zo de landen van de wereld te veroveren. Dit spel was de afsluiting van een thema waarmee we de afgelopen weken bezig zijn geweest, namelijk het werelddelen thema. Halverwege het spel heeft de leiding de Welpen uitgedaagd om zoveel mogelijk cake met slagroom, smarties, hagelslag en perzik (voor de vitamientjes ) te eten, want ze zouden het toch niet opkrijgen. Helaas bleken de magen van de Welpen weer eens veel te groot, dus heeft de leiding jammerlijk verloren. Met als gevolg een hele stapel afwas om te doen. Toen het spel afgelopen was zijn we lekker naar bed gegaan, want het was toch al wel heel erg laat.

Op zaterdag hebben we lekker ontbeten in pyjama, zoals het traditie is bij de Welpen. Hierna hebben we ons snel aangekleed en zijn we op de fiets gestapt op weg naar het bos. Hier zouden we allemaal gave spellen doen, maar we waren nog geen 20 meter weg, of Phao had besloten dat een wiel van de bolderkar toe was aan zijn eerste zwemlas. Dit tot groot verdriet van de bolderkar, want deze besloot op slag om te vallen. In het bos hebben we dus even slangentikkertje gespeeld om de tijd te overbruggen tot de spullen voor slagbal, de limonade en het snoep (het allerbelangrijkst natuurlijk) en de spullen voor het smokkelspel waren gearriveerd. Na al deze leuke spellen zijn we weer terug gegaan en is Bagheera een vuur gaan maken voor de lunch. Een echte scouting lunch hadden we met echt brooddeeg en bamboestokken om het brooddeeg boven het vuur te veranderen in echt brood.
Toen iedereen zijn buik vol had en we nog even wat leuke spellen hadden gedaan zijn we toch weer op de fiets gestapt richting de minigolf. Daar hebben we lekker geminigolft en in de speeltuin gespeeld en als klap op de vuurpijl hadden we ook nog pannenkoeken en een ijsje toe. Na te hebben gegeten moesten we toch echt terug naar de boerderij, waar we nog wat spelletjes hebben gespeeld en nog lekker een broodje knakworst hebben gegeten. Daarna hebben we het kartellenspel gespeeld en nachtwacht. Toen was het tijd voor warme chocolademelk met ontbijtkoek en was ook deze dag weer ten einde.

Op zondag was de laatste dag van het kamp alweer afgebroken (wat gaat dat snel he zo'n winterkamp). Na de tassen te hebben ingepakt zijn we gaan ontbijten met lekker gekookte eitjes, koude chocomel en ontbijtkoek. Na het ontbijt moest weer de leiding afwassen, want eens een uitdaging verloren blijft een uitdaging verloren, en zijn de Welpen naar buiten gegaan om het namentikspel te spelen. Omdat Bagheera en Chikai het heel koud hadden Tongue out zijn we snel weer naar binnen gegaan, want daar lag levend ganzenbord klaar. Heel leuk met allemaal leuke spellen als je op een vakje terecht kwam.
Toen ook de laatste limo en het laatste snoep op was stonden de ouders al weer voor de deur en was het helaas al weer tijd om naar huis te gaan.

Wij hebben een heel erg gaaf kamp gehad, en we hopen dat jullie dat ook hebben gehad.

Heel veel groetjes van ons
Bagheera, Chikai, Phao en Lungri

Laatst aangepast op dinsdag 09 maart 2010 18:56
 
Pagina 1 van 2