Home Speltakken Welpen Khaniwarahorde-Welpen

Khaniwarahorde informatie

INFORMATIE VOOR DE OUDERS
Hieronder zetten wij belangrijke informatie over de Welpen Khaniwarahorde voor u op een rij:

Opkomsttijden: Wij draaien opkomsten op zaterdag van 10:00 tot 12:00. Mochten hier wijzigingen in zijn, wordt u van te vorgen ingelicht via de seinlamp.

Seinlamp: De seinlamp is een wekelijks blaadje vol met informatie voor alle speltakken. Hier in staan bijzonderheden voor de opkomst en andere grote activiteiten.

Contributie: Uw kind mag vier keer komen kijken. Daarna gaat u contributie betalen. Voor meer informatie over het lidmaatschap en de contributie verwijzen wij u naar Lidmaatschap

Scoutfit: Over de gehele wereld dragen alle scouts, jong en oud, een Scoutfit. Dit doen zij om herkenbaar te zijn tegenover mensen van buiten de groep en ook om geen onderscheid te maken tussen arm en rijk. Ook de Welpen dragen een Scoutfit. Zij dragen de groene blouse en de groepsdas.

Dragen van het Scoutfit: Wij vragen u uw kind altijd in Scoutfit te laten komen en zeker wanneer wij een dagje met de kinderen op pad gaan. Het is dan namelijk heel prettig voor ons om in 1 oogopslag te kunnen zien welke kinderen bij ons horen (bijvoorbeeld in een speeltuin).

Deskundigheid: U wilt natuurlijk zeker weten dat uw kind bij ons in goede handen is. Daarom is het wellicht prettig om te weten dat alle leidinggevenden cursussen volgen bij Scouting Nederland. Deze cursussen staan geheel in het teken van leiding geven en zijn afgestemd op de leeftijdscategorie van de kinderen (een welp vereist immers een andere benadering dan een bever).

Teamleider: Elke speltak heeft een eigen teamleider. Deze teamleider is de 'koppeling' tussen het leidingteam van de Welpen en het scoutingbestuur. Heeft u een klacht of een opmerking dan kunt u bij deze teamleider terecht. Als u dit niet met de leiding zelf wilt bespreken, dan kan de teamleider u tevens in contact brengen met de groepsbegeleider of een ander lid van ons scoutingbestuur.

Bijzonderheden: Wanneer u uw kind bij de scouting inschrijft, vragen wij u te vermelden of er enige bijzonderheden zijn waarvan het belangrijk is dat wij die weten. Hierbij moet u denken aan een allergie of het gebruik van medicatie. Maar ook andere zaken zijn voor ons van belang. Heeft u kind in bepaalde situaties (bijvoorbeeld wanneer het boos is) een bepaalde benadering nodig? Is uw kind gediagnosticeerd met ADHD of een vorm van autisme? Of is er een vermoeden van? Heeft uw kind soms driftbuien, heeft het regelmatig rustmomenten nodig, kan het last hebben van heimwee, etc, etc? Om uw kind een zo prettig mogelijke tijd te kunnen bieden, is het voor ons heel belangrijk om van dergelijke zaken op de hoogte te zijn. Wij weten liever te veel dan te weinig en wij kunnen pas ergens rekening mee houden als we weten waar we rekening mee moeten houden. De informatie die u ons verschaft behandelen wij uiteraard altijd vertrouwelijk.

Afmelden: Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat uw kind een keertje niet kan komen. Wij vragen u dit van tevoren wel even te melden, zodat we hier rekening mee kunnen houden. U kunt ons dan op dinsdagavond of voor de opkomst even bellen of minstens een dag van tevoren mailen. Het telefoonnummer is: 030-6876722 en mail adres:  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Installatie: Als uw kind bij de Welpen is wordt hij of zij geïnstalleerd. Dit is een feestelijk en officieel gebeuren waarbij papa's en mama's, opa's en oma's en broertjes en zusjes van harte uitgenodigd zijn. Ook filmcamera's en fototoestellen zijn van harte welkom. De geïnstalleerdeWelpen mogen hun uniform gaan dragen en krijgen de insignes opgespeld.
Zij horen dan helemaal bij de groep en zijn officieel welp! U krijgt vanzelf te horen tijdens welke opkomst de installatie plaatsvindt.

Kampen: Er minimaal tweemaal per jaar een kamp gehouden, het zomerkamp (1e week van de zomervakantie) en winterkamp (een lang weekend).

Overvliegen: Alle oudste leden binnen de groep gaan dan over naar de volgende speltak. Dit heet "overvliegen". Wij nemen op die dag afscheid van onze oudste Welpen, waarna ze welkom worden geheten bij hun nieuwe speltak. De volgende groep biedt uw kind activiteiten aan die goed aansluiten bij zijn of haar leeftijd. Zij maken daar rustig kennis met de andere kinderen, de leiding en het nieuwe thema. De Welpen vliegen dan over naar de Scouts ( van 14.00 uur tot 16.00 uur).

Wil je meer informatie over de Khaniwarahorde mail dan naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of je kan ook telefonisch contact met ons opnemen. Bel hiervoor op dinsdagavond of op zaterdagochtend met: 030-6876722

Komende Activiteiten