Nico Steenbeekgroep IJsselstein

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Speltakken Explorers Nieuws van de Explorers
Explorers

Zomerkamp 2007 Kingsdown, Engeland

E-mailadres Afdrukken PDF

Deelnemers: Joost, Tamara, Marijke, Jasper, Ilse, Jacco, Martijn, Falentijn, Dennis en Mariëtte

Heel vroeg vertrokken om op tijd bij de boot in Duinkerke te zijn. We gaan dit jaar naar Engeland. In de meivakantie doordat vier van onze explorers in de zomervakantie naar de Wereld Jamboree gaan, ook in Engeland.

We waren ruim op tijd bij de boot, daar een poos gewacht in een supersaaie wachtruimte. Op de boot een aantal mensen niet zo lekker door het deinen van de boot, buiten zitten en maar kijken naar de horizon. Vanaf de boot een klein stukje rijden naar ons kampterrein. een groot scheef verlaten veld op de kliffen van Dover. Tenten opgezet en keuken gebouwd. Eerst een hapje eten en kijken bij de zee.

Genoten van de ruimte op ons lege kampterrein. Met gras opvulling voor de harde tentgrond gemaakt en het woord explorers in het gras geschreven en daar weer foto's van gemaakt van een afstand.

Gewandeld over de kliffen van Kingsdown naar Dover. Heuveltje op, heuveltje af en nog maar een keer. Helaas vergeten dat buiten genoeg drinken onderweg iets te eten rond het middaguur ook wel lekker is. Eenmaal in Dover aangekomen een supermarkt 'overvallen', lunch gehaald voor de hele groep en met zijn allen gegeten in het park.

Ook een dagje Canterbury, leuke winkels waaronder een fun/fopshop. Hier hebben verschillende explo's leuke schokkende spullen aangeschaft. Voor de begeleiding mag in Engeland natuurlijk de Starbucks niet ontbreken. Even relaxen met een goede kop koffie/thee zonder explorers.

Halverwege de week de keuken nogmaals verplaatst wegens windoverlast. Het waaide op de kliffen af en toe zo hard dat de branders echt uitwaaiden. Dus iedere avond voor het slapengaan de tarp boven de eettafel plat leggen om hem 's ochtends niet ergens op het kampterrein op te moeten halen.

Op het kampterrein zouden we ook nog gaan abseilen van de klif. Toen we het met de instructeur afspraken gingen maken bleek dat de kliffen niet geschonden mochten worden omdat er een of andere vogel op zat de broeden. 's Zomers had het wel gekund maar ja we waren er in het voorseizoen. Helaas...

Op de een na laatste avond de kampdoop gedaan omdat we zaterdag heel vroeg moesten vertrekken voor de terugtocht met de boot.

Laatst aangepast op woensdag 27 februari 2019 16:14
 

Zomerkamp 2006 Willerzie, België

E-mailadres Afdrukken PDF
Een kampterrein op de grens tussen België en Frankrijk. De postbode stopt hier zijn rondje en neemt een biertje aan de bar. We zijn te gast bij de oom en tante van Steije die hier een hotel/bar hebben. Aan de overkant van de weg over een klein stroompje heen ligt ons kampterrein met stroom en
toiletten in de buurt dit jaar.
En toen, op zondag kwam Steije’s tante ons reiki shizzle leren. Op het kampterrein veel bezig geweest met ons klusproject, een brug naar het volgende stuk terrein. Eerst zou het een speelobject worden maar dit blijkt praktischer.
De bomen die we kunnen gebruiken worden ter plekke gekapt door een franssprekende dronken man met eenkettingzaag. Uit het speelobject dat we eerst gesloopd hebben kwam een zielig klein vogeltje. Dat leverde voor onze dierenlievende dames een leuk projecttje op. Vinnie, vogel in nood, helaas was hij de volgend ochtend dood.
 
Na de te korte hike vorig jaar dit jaar meer uitdaging.
Ook warmer weer wat de hike veel zwaarder maakt dan gepland. Veel drinken onderweg, toch Francis?
Halverwege een flinke uitdaging die de groepsdruk aardig opvoerd. Een uitkijktoren met verschillende verdiepingen. Per persoon konden er punten voor de hike gewonnen worden. Iedereen wilt het proberen maar eenmaal boven valt het sommigen toch tegen en de tocht naar beneden is zwaar met je knieen op slot en je hart in je keel. Even rustig wat drinken en weer verder. Na nog een uurtje of wat lopen toch opgepikt en terug met de auto naar het kampterrein.
Na jaren zeuren dit kamp ook de activiteit waar niet iedereen op zit te wachten: Paardrijden. Naar een manege met onze handige franssprekende gidsen (Steije’s tante en nichtjes) In twee groepen een stukje rijden tot aan de bosrand en weer terug.
Pannenkoeken bakken door Simone en Yorick, een hoop gekibbel later konden we dan toch eten.
De tent op het kampterrein leverde dit jaar wat problemen op.. Eerst stond de tent scheef en op een mierennest. Dus de tent verplaatst. Toen stond hij alleen nog maar op een ander mierennest maar, wel recht. Yorick besloot niet meer in de tent te slapen en bracht de nachten door op zijn stoeltje bij het vuur.
Ook nog visite gehad van een slang in de tent. Francis wilde deze zo snel naar buiten hebben dat er helaas een stukje van de tent scheurde.

Met een uitgebreid buffet en bbq een afscheidsfeestje voor Wim gevierd. Met prinsessenborden, bekers en roze rietjes. Hij kreeg van de explorers een uitgebreide ehbotas en een t-shirt, met de volgende opdruk:

Je stopt niet met scouting omdat je oud wordt....
Je word oud omdat je met scouting stopt
Laatst aangepast op woensdag 17 juni 2009 09:01
 

Zomerkamp 2005 Clervaux, Luxemburg

E-mailadres Afdrukken PDF

Deelnemers: Francis, Yorick, Simone, Tamara, Steije, Ilse, Joost, Martijn, Wim, Dennis en Mariëtte

Verscholen in de bossen rond het klooster van Clervaux lag dit jaar ons kampterrein. Heel erg back to basics, geen electriciteit en geen toilet, drinkwater op 200 meter. Dus hudo gegraven en van de aanhanger een keuken gebouwd. Water halen in grote jerrycans aan het begin van het paadje naar het kampterrein.

Dagje hiken, veel te kort… De hike was met heel warm weer gemaakt en leek toen lang zat. De explorers liepen hem in mum van tijd uit, met iets minder warm weer. De terugweg per trein was ook goed bevallen

Met de trein naar Luxemburg stad, waar de explorers na 5 uur het centrum niet gevonden bleken te hebben. Nog maar twee uur er aan vast geplakt en verteld waar het centrum wel was.

Patat maken en zelf bakken, helaas niets van gegeten omdat er een ziekenhuisbezoekje tussendoor kwam. Mijn kennis van de franse taal weer wat opgehaald met ons ‘enfant terrible’.

Na een aantal dagen onder primitieve omstandigheden wilden we wel een beetje schoon worden. Yorick en Francis op zoek naar zwemwater, niet echt gevonden maar wel een schattig stroompje onderaan een hele steile heuvel. Daar een beetje gepoedeld en haren gewassen. Achteraf hoorden we dat er net voor we arriveerden een flinke waterslang had gezwommen.

En natuurlijk elke avond een vuurtje, een avond barbequeen met gevaar voor eigen leven door het te warm gestookte vuur, ook dit jaar op de laatste avond een imposante kampdoop. Zaterdagochtend inpakken en weer terug na een zeer geslaagde week.

Laatst aangepast op woensdag 27 februari 2019 16:14
 

Zomerkamp terreinen door de jaren heen

E-mailadres Afdrukken PDF
De Explorers van de Nico Steenbeekgroep zijn in de afgelopen jaren op veel plekken in Europa geweest.
Op onderstaande kaart kan je ze allemaal zien.

Klik op deze link om de kaart te bekijken.

Laatst aangepast op maandag 15 maart 2010 21:03
 


Pagina 1 van 2