Home Seinlamp 2 maart 2021

2 maart 2021

Nummer: 8 Jaargang: 36 Datum: 2 maart 2021

Labyrint Nedereindse plas,

Aanstaande zaterdag wordt het labyrint bij de Nedereindse plas weer gesnoeid. Als Nico Steenbeekgroep helpen wij altijd mee met welpen en scouts. Volgens de corona-maatregelen van Scouting Nederland mogen we alleen activiteiten organiseren op en rondom het eigen terrein. Ik heb ons daarom afgemeld bij Jan van Schaik, de kunstenaar die het labyrint heeft ontworpen en met schoolkinderen heeft gemaakt. Jan wordt geacht om het labyrint zelf te onderhouden.

Ik wil proberen om Jan toch te helpen met het snoeien en zoek daarom volwassen vrijwilligers. Het is buiten en het moet ons lukken om voldoende afstand te houden. Het snoeien gebeurt tussen 10.00 en 16.00 uur. Als het je lukt om mee te doen, wil je dat mij even laten weten?

Graag zelf een snoei-of takkenschaar meenemen. Een zaag heeft geen zin. Het zal als gebruikelijk wel nat zijn, dus laarzen zijn dan geen overbodige maatregel. De voorspelling is -3 tot 8 graden, dus ’s ochtends zou het wel eens koud kunnen zijn.

Ik zal wel zorgen voor warme chocolademelk en ontbijtkoek. Mocht je meer nodig hebben, wil je dat dan zelf meenemen?

Voor de zekerheid nog de locatie: https://goo.gl/maps/iaMppboeWugymWMYA

Afgelopen zaterdag was het best wel koud buiten. Gelukkig was professor Plof aanwezig. Hij heeft voor ons een lekker warm vuurtje gemaakt en konden we lekkere marshmallows roosteren. Steven en rebbel hebben ook nog gekeken hoeveel jullie eigenlijk wisten over vuur. Dat bleek best wel al veel te zijn.
Aankomende zaterdag gaan we weer leuke dingen doen. Heb je een lege eierdoos thuis? Neem deze dan mee.

Afgelopen zaterdag hebben we dan eindelijk Joaquim geïnstalleerd! We hebben ook lekker bij het kampvuur van de bevers gestaan, helaas hadden wij zelf geen marshmallows. Aankomende zaterdag gaan we dit dan nog maar is over doen, deze keer met lekkers. Graag zien wij jullie weer zaterdag om 10.00. Denk er echt aan dat je zelf wat te drinken meeneemt.
Bagheera, Mysa, Oe, Rikki-Tikki-Tavi en Rama

Afgelopen zaterdag hebben we een start gemaakt aan het insigne Show, jullie hebben zelf een opdracht gemaakt om een dansje, yell of show te geven. Ik zeg goed bezig!
Aankomende zaterdag gaan we gewoon verder aan dit insigne op de boerderij. Hiervoor hebben we wel een klein beetje hulp nodig vanuit jullie, heb je deze week de kans om lege wc rollen, lege pakken melk(omgespoeld) of een pringlesbus te bewaren en zaterdag mee te nemen, dan kunnen we daar iets leuks mee doen. Een verpakking van karton is ook welkom!
Zorg dus dat je er 14:00 weer bij bent compleet in uniform. Om 16:00 sluiten we weer af. Vergeet niet je eigen drinken mee te nemen!
Voor de ouders die nog een leuke zaterdaginvulling zoeken, lees zeker even bovenaan de seinlamp!
Groetjes
Jullie toffe leiding!
Aankomende zaterdag is het dan EINDELIJK zo ver.... ook de scouts gaan weer op de boerderij draaien.
Wij hebben er alvast heel veel zin in, MAAR er zijn nog wel een paar zaken waar we rekening mee moeten houden, zodat we ook op de boerderij kunnen blijven draaien.
Op het moment dat wij merken dat er onvoldoende aan onderstaande regels wordt gehouden heeft dat gevolgen voor het vervolg van de opkomsten op de boerderij.
Lees daarom de onderstaande tekst goed door. Mocht je nog vragen hebben naar aanleiding hiervan kun je altijd mailen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .
We gaan de scouts in 2 groepen verdelen.
1 groep draait in de even weken en de andere groep in de oneven weken.
Je kunt NIET wisselen van week als je niet kunt.
We sturen in de loop van deze week een mail met in welke week je bent ingedeeld.
Voor de opkomsten gaan we activiteiten proberen te organiseren waarbij we zoveel mogelijk afstand kunnen houden tussen de Scouts en de algemene corona-regels in acht kunnen nemen.
Als je niet aanwezig kunt zijn bij een opkomst meld je dan af. Indien je verkouden bent, twijfelt of je ziek bent of aan het worden bent, of je samenwoont met iemand die positief is getest op corona blijf je thuis. Als wij het idee hebben dat je toch verkouden bent en aanwezig bent op de opkomst kunnen wij je naar huis sturen.
Wordt je met de auto gebracht voor de opkomsten moet je worden afgezet bij school de Wenteltrap (Baden Powellweg 3) en kun je via de poort naar de boerderij lopen. Dit geldt ook voor ophalen.
Als je op de fiets komt kun je gewoon via de boerderij komen.
We gaan NIET naar binnen tijdens de opkomsten. We verzamelen in de kampvuurkuil en daar sluiten we de opkomst ook af. Tijdens de opkomsten houd je 1,5m afstand tot de leiding. Probeer ook onderling zoveel mogelijk afstand te houden.
Als je naar de WC moet ga je naar de WC in de achterhal. Er mag maar 1 persoon per x naar het toilet. Je gaat dus niet met meerderen naar het toilet en de volgende mag pas gebruik maken van het toilet als de vorige persoon is teruggekomen. En natuurlijk let je op de hygiëne regels als je naar het toilet bent geweest.
Als we ons allemaal aan deze regels houden kunnen we zo lang mogelijk op de boerderij draaien.
Houd je mail goed in de gaten voor de verdeling van de weken.
Mocht de opkomst toch worden afgelast vanwege slecht weer dan krijgen jullie dat in de ochtend te horen, via mail en facebook.
Wij hopen jullie allemaal weer te zien op de boerderij.
Heel veel groetjes
De leiding

Afgelopen vrijdag hebben we met ze alle gezellig JackBox Party Games gedaan. Waarbij weer leuke antwoorden zijn verzonnen op de verschillende vragen en we hebben zelfs met ze alle het internet weer overleefd.

Deze week hebben we opkomst op ZATERDAG van 19.00 tot 23.00 inplaats van vrijdag. Deze opkomst zal digitaal plaats vinden. Tijdens de opkomst zullen we meedoen met de internationale i-scout game. We zullen digitaal de strijd aan gaan met 619 groepen uit 25 landen!

De groeten,

DE begeleiding