Nico Steenbeekgroep IJsselstein

 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Home Seinlamp 9 ferbruari 2021

9 ferbruari 2021

E-mailadres Afdrukken PDF


Nummer: 6 Jaargang: 36 Datum: 9 ferbruari 2021
Nico Steenbeek Groep
Panoven 10 3401 RA IJsselstein
Postbus 347 3400 AH IJsselstein
Tel.: (030)6876722
Website: https://nsgscouting.nl
Twitter: @NicoSteenbeekgr

We mogen weer live.

Of beter gezegd … fysieke opkomsten mogen weer. Dat gaat niet direct voor alle speltakken lukken maar de eerste stapjes naar het licht aan het einde van de tunnel kunnen nu weer worden gezet. Elke speltak geeft zelf aan of en wanneer de live opkomsten weer starten.

Helaas horen er nog wel wat belangrijke regels bij. Meeste al bekend maar voor de zekerheid even de belangrijkste op een rijtje.

 • Brengen en halen, alleen kiss and ride voor kinderen die met de auto worden gebracht via de achter ingang bij de Wenteltrap
 • Met de fiets dan via de Panoven, ouders s.v.p. niet op het terrein, kinderen mogen hun fiets op de gebruikelijke plek naast de boerderij neer zetten
 • Leiding draagt mondkapje in de boerderij, buiten hoeft dat niet
 • Neem je eigen bidon met drinken mee, tijdens de opkomst wordt geen limonade geschonken door de leiding.
 • Als de Explorers weer live opkomsten gaan doen, dan is het ook verplicht om mondkapjes te dragen voor de kinderen als ze binnen zijn. Dat zal pas zijn zodra de avondklok vervalt.
 • Voor de scouts geldt ook mondkapjes als ze binnen opkomst hebben.
 • Voor start opkomst gezondheid check; bij klachten, quarantaine en/of uitslag test niet bekend …. niet komen
 • Kinderen tot 17 jaar hoeven onderling geen afstand te houden
 • Leiding houdt afstand onderling en tot de kinderen van de scouts en Explorers, ook bij sport en spel activiteiten
 • En natuurlijk was je handen goed, nies in je elleboog en zoek de grenzen van de regels niet op en neem je verantwoordelijkheid

De Scoutingrichtlijnen per 3 februari zijn afgestemd op de Tijdelijke regeling maatregelen covid-19, met name Artikel 3.1 en Artikel 3.2 2a. Deze geeft ons de ruimte om het Scoutingspel te spelen met aanpassingen zoals in het factsheet benoemd. De factsheet is te vinden op de website van scouting NL. Mochten er nog vragen of onduidelijkheden zijn dan graag een e-mail naar  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

Voor de volledigheid, de specifieke informatie over de opkomst (fysiek of digitaal) worden door de speltakken zelf gecommuniceerd. Dat is hieronder te lezen in deze seinlamp.

Als leiding zijn we in ieder geval super blij dat we iedereen weer in het echie kunnen zien. Samen lachen en veel plezier hebben tijdens de opkomsten. Even lekker bezig zijn met de hele groep. Super!!
Hallo Bevers,

Afgelopen zaterdag zijn jullie er achter gekomen wie er nu eigenlijk allemaal in hotsjitonia wonen. Ik hoop dat jullie ze allemaal herkenden.
Zoals jullie mogen we weer op de boerderij opkomsten draaien. Vanwege de verwachte kou heeft de leiding besloten om een echte opkomst nog even uit te stellen. Dit omdat de opkomsten volgens de richtlijnen vooral buiten moeten plaatsvinden. Daarom zien we jullie graag nog 1 keer vanachter de computer. We starten om 09:30uur. Meer info volgt via de app.
Groetjes van de leiding

Afmelden? Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of telefonisch
Hallo Khaniwarahorde,

Aankomende zaterdag mogen we weer! We gaan weer eens een gewone opkomst doen op de boerderij. We starten de opkomst om 10.00 en om 12.00 is deze weer afgelopen. Kijk heel goed naar het weerbericht, want het word echt heel koud en we willen zoveel mogelijk buiten de opkomst doen. Lees ook heel goed het stukje bovenaan de seinlamp door, dit is echt heel erg belangrijk. Graag allemaal tot zaterdag!
Groetjes,
De leiding
Afmelden? Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of telefonisch
Hallo Sioniehorde,

Zoals jullie hierboven gelezen hebben mogen we weer starten met opkomsten op de boerderij! Dat vinden we natuurlijk maar al te leuk en daarom trappen we gelijk deze zaterdag al af.
Zorg ervoor dat je weer compleet in uniform (jaja, met blouse, das en dasring) op de boerderij bent om 14:00. We eindigen om 16:00.
-
Vergeet niet de bovenstaande regels goed door te lezen, en je jas mee te nemen. Het wordt namelijk koud!
-
Groetjes,
Jullie leiding!
-
Afmelden? Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of telefonisch
Hallo Scouts,
-

Vonden jullie de vorige online opkomst ook zo leuk?
Deze week hebben we ook weer een hele leuke opkomst voor jullie georganiseerd.
We gaan namelijk een online escape room spelen. Dan kunnen jullie even lekker opwarmen van de afgelopen koude week voordat je weer lekker naar buiten kunt om te schaatsen.

-

Anders dan de voorgaande keren meeten we nu via zoom.

Je kunt inloggen via deze link en wachtwoord:
https://uva-live.zoom.us/j/89886164985?pwd=cTJocG94bnZzTEN1ajFTemhQSXNnZz09

-

Meeting ID: 898 8616 4985
Passcode: Scouts_NSG

-

Tot zaterdag

-

Groetjes

Jullie leiding
Afmelden? Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of telefonisch
Hallo Explorers,

Afgelopen vrijdag hebben we actief film gekeken. We zijn weer wat meer in vorm gekomen met de sport opdrachten en hebben ook nog verschillende spullen in huis moeten verzamelen.
Aankomende vrijdag hebben we een carnavals opkomst georganiseerd door Danique. De opkomst zal gewoon digitaal zijn via Discord. Zorg dat je optijd online bent zodat we optijd kunnen beginnen met de opkomst.

Tot vrijdag!

Groetjes de explorer begeleiding.

Afmelden? Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of telefonisch