Nico Steenbeekgroep IJsselstein

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Seinlamp 6 oktober 2020

6 oktober 2020

E-mailadres Afdrukken PDF


Nummer: 40 Jaargang: 36 Datum: 6 oktober 2020
Nico Steenbeek Groep
Panoven 10 3401 RA IJsselstein
Postbus 347 3400 AH IJsselstein
Tel.: (030)6876722
Website: https://nsgscouting.nl
Twitter: @NicoSteenbeekgr

Beste ouder(s)/verzorger(s) en leden van de Nico Steenbeek groep,

De laatste weken zijn er helaas weer wat ontwikkelingen die ons noodzaken om de maatregelen en de impact op de opkomsten weer onder de loep te nemen. In deze mail vinden jullie hierover alle informatie.

Uitgangspunt blijft, dat we als groep, de richtlijnen volgen van Scouting Nederland, het RIVM, veiligheidsregio Utrecht en de Gemeente IJsselstein om de opkomsten goed en veilig te laten verlopen. Daarvoor hebben we ook jullie hulp en die van de kinderen nodig.

Opkomsten:

Om te zorgen dat de risico’s zo laag mogelijk zijn en blijven, wordt er door de speltakken gebruik gemaakt van een aparte ingang en toiletgroep. Na elke opkomst wordt er schoongemaakt volgens een vast rooster door de leiding zelf en/of door ouders.

Qua aantallen vallen we binnen de richtlijnen die gelden voor de scouting. Ondanks dat we geen meldingsplicht hebben, heeft de groep wel de opkomsten gemeld bij de Gemeente IJsselstein. Dit inclusief de maatregelen en protocollen die we hanteren.

Algemene informatie over de opkomsten en maatregelen:

Het verzoek is om de onderstaande aanwijzingen zorgvuldig te lezen. Deze zijn van groot belang om de fysieke opkomsten op een juiste en veilige manier plaats te laten vinden. Het is zaak om voor alle betrokkenen te zorgen voor het juist opvolgen van deze maatregelen.

Verzoek om de punten uit deze e-mail ook goed te bespreken met de kinderen.

Verkouden, ziek en de hygiënemaatregelen

De inmiddels bekende hygiënemaatregelen zijn ook bij Scouting van kracht: was je handen vaker (was je handen met water en zeep thuis voor en na de opkomst), nies in je elleboog, gebruik papieren zakdoekjes en schud geen handen.

Is een kind (of leiding) verkouden of ziek? Dan blijf je thuis. Als kinderen bij Scouting komen en verkouden of ziek zijn, dan kunnen en mogen ze niet meedoen met de opkomst. Indien akkoord dan gaan ze zelf naar huis. Anders wordt er verzocht om ze op te halen.

Heeft een huisgenoot Corona, dan komt het lid niet naar Scouting en volg de aanwijzingen van de GGD. Als alle huisgenoten weer helemaal beter zijn, kan het lid weer naar Scouting. Uiteraard blijf je ook thuis als jezelf wordt getest op Corona.

Mondkapje

Scoutinggebouwen zijn geen openbare gebouwen, dus hier hoeft geen mondkapje gedragen te worden en ook voor sport-, spel- en bewegen binnen en buiten geldt geen mondkapjesadvies. Uiteraard kan je hier zelf alsnog voor kiezen als je je hier prettig bij voelt. Wanneer de speltak naar een publieke binnenruimte gaat, is het dringende advies om wel een mondkapje te dragen. Mondkapjes zijn niet verplicht voor kinderen t/m 13 jaar, ook niet in publieke ruimtes.

Aankomst en vertrek bij de Boerderij

Kinderen komen, indien de leeftijd dit toelaat, zoveel mogelijk alleen. Kinderen die worden gebracht met de auto of met de fiets, worden alleen afgezet. De leiding geeft aan welke ingang gebruikt kan worden.

Ouders maak duidelijke afspraken te maken met uw kind(eren) indien hij of zijn zelfstandig naar de Scouting gaat en van Scouting naar huis gaan. Direct naar huis of niet en zo niet waar dan naar toe. De scouting zorgt goed voor de kinderen vanaf ontvangst tot aan de afsluiting en het vertrek. Hierna heeft de leiding geen zicht op de kinderen. Het blijven “hangen” met vriendjes of vriendinnetjes op het scouting terrein of bij de Wenteltrap is niet toegestaan.

Tot slot

Voelt deelname aan activiteiten nog niet goed? Is een kind verkouden of ziek? Of kan je een keertje niet? Dat is uiteraard geen probleem, maar meld je wel even af bij de eigen leiding. Ben je er voor langere periode (nog) niet, geef dat dan alvast door bij de leiding, zodat er niet iedere week hoeft te worden afgemeld.

Mochten er vragen zijn, neem dan contact op met de eigen leiding of stuur een e-mail naar het Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

We wensen alle leden heel veel plezier bij de opkomsten! Samen zorgen we ervoor dat we op een superleuke maar ook veilige manier gave activiteiten kunnen blijven doen !

 

Met vriendelijke groet,

De leiding en het bestuur Nico Steenbeekgroep IJsselsteinHallo Bevers,

Afgelopen zaterdag zijn jullie druk bezig geweest met klei en pasta. Hier zijn mooie dingen uitgekomen.
Aankomende zaterdag hebben we weer een leuke opkomst gepland van 10:00-12:00uur.
De bevers die gaan overvliegen mogen nog een keer meekijken bij de sionie welpen. Daarna kunnen jullie een definitieve keuze maken.
Groetjes van de leiding

Afmelden? Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of telefonisch
Hallo Khaniwarahorde,
Afgelopen zaterdag hebben we heerlijk in de buitenlucht met onze zelfgemaakte vlieger gespeeld. Aankomende zaterdag hebben we weer een opkomst gewoon op de boerderij,we gaan dan allemaal nieuwe spellen spelen. De leiding neemt allemaal een nieuw spel mee. Heb jij nou zelf een spel wat wij nog niet kennen? Zorg dan dat ze uitleg op papier komt en neem het mee! Of mail het naar ons toe. Wij zien jullie graag allemaal aankomende zaterdag om 10.00. Tot dan!

Groetjes,

Oe, Mysa, Bagheera, Rikki-Tikki-Tavi en Rama


Afmelden? Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of telefonisch
Hallo Sioniehorde,

Afgelopen zaterdag hadden we gezellig een paar bevers op bezoek. Hopelijk hebben zij het net zo leuk gehad als dat wij dachten Ook hebben we het insigne natuur afgesloten, helaas gingen we niet naar het natte pad, maar gelukkig liepen er ook zat insecten rond om de boerderij! Was je er niet bij, of heb je de afgelopen 3 weken een opkomst gemist? Je kan dan alsnog een thuisopdracht doen om je insigne te halen, lees hiervoor even de Seinlamp van vorige week.
-
Aankomende zaterdag gaan we ons voorbereiden op de JOTA. deze staat op de planning voor 17 oktober. De opkomst is gewoon van 14:00 tot 16:00 op de boerderij.
Hieronder nog even wat belangrijke data's voor in de agenda:
- 17 oktober: van 13:00 tot 18:00 op de boerderij
- Vrijdag 30-10 opkomst op de vrijdagavond van 19:00 tot 21:00
'
Zien we jullie allemaal weer zaterdag?
'
Groetjes,
'
Jullie leiding

Afmelden? Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of telefonisch
Dag Scouts,

Zaterdag gaan we weer verder met de nieuwe insignes. Dit zal een andere insigne zijn dan vorige week. Helaas gooit de regen roet in het eten, maar gelukkig kunnen we aan andere insignes beginnen. Dit insigne zal ook erg leuk worden. We vertellen nog niet welke het is, maar vergeet niet om je kompas mee te nemen als je deze hebt.
-
Als je een regenjas hebt, neem deze mee dit zal geen overbodige zijn. Neem ook je zakboekje mee, dan kan Koen aftekenen welke insignes je al hebt gehaald. We zien jullie zaterdag om 13:55 op de zolder in compleet uniform met das via de juiste trap aan de achterkant.
-
Tot zaterdag!
-
Groetjes,
Jullie liefste scoutsleiding
Afmelden? Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of telefonisch
Hallo Explorers,

Afgelopen vrijdag hebben we Whatsapp kwartet gedaan, door flink wat fietsen door IJsselstein zijn er flink wat kwartetten verzameld.

 

Aankomende vrijdag hebben we een speurtocht georganiseerd door Danique.

Een aantal BELANGRIJKE PUNTEN voor deze week:

 

- De opkomst tijden gewijzigd van 19.30 tot en met 22.30

- Zorg voor goede schonen en kleding we gaan naar buiten!

- Zorg dat je op tijd bent!

 

Groeten,

De begeleiding!


Afmelden? Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of telefonisch