Nico Steenbeekgroep IJsselstein

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Seinlamp 8 september 2020

8 september 2020

E-mailadres Afdrukken PDF


Nummer: 36 Jaargang: 36 Datum: 8 september 2020
Nico Steenbeek Groep
Panoven 10 3401 RA IJsselstein
Postbus 347 3400 AH IJsselstein
Tel.: (030)6876722
Website: https://nsgscouting.nl
Twitter: @NicoSteenbeekgr

Beste ouder(s)/verzorger(s) en leden van de Nico Steenbeek groep,

 

A.s. weekend starten de opkomsten weer. Na de vakantie is iedereen weer fris en fruitig en staat de leiding weer vol enthousiasme klaar voor de leerzame, uitdagende en sfeervolle opkomsten.

Voor het starten hebben we met alle speltakken overleg gevoerd over het hoe en wanneer. We hanteren uiteraard de richtlijnen van Scouting Nederland, het RIVM en de Gemeente IJsselstein om de opkomsten goed en veilig te laten verlopen.

 

Hieronder staat alle informatie, uitgangspunten en voorwaarden op een rijtje.

 

Opkomsten en opkomsttijden

 

Alle speltakken hebben weer fysieke opkomsten en weer elke week.

• Vrijdagavond Explorers

• Zaterdagochtend Bevers en Khaniwara

• Zaterdagmiddag Sionie en Scouts

 

De speltakken communiceren zelf over de data en tijden van de opkomsten. Dit kan via whatsapp groep van de speltak en/of de seinlamp.

 

Algemene informatie over de opkomsten en maatregelen

 

Het verzoek is om de onderstaande aanwijzingen zorgvuldig te lezen. Deze zijn van groot belang om de fysieke opkomsten op een juiste en veilige manier plaats te laten vinden. Het is zaak om voor alle betrokkenen te zorgen voor het juist opvolgen van deze maatregelen.

Verzoek aan ouders/verzorgers om de belangrijkste punten uit deze e-mail ook goed te bespreken met de kinderen.

 

Algemeen

 

Is een kind (of leiding) verkouden of ziek? Dan blijf je thuis. Als kinderen bij Scouting komen en verkouden of ziek zijn, dan kunnen en mogen ze niet meedoen met de opkomst. Indien akkoord dan gaan ze zelf naar huis. Anders wordt er verzocht om ze op te halen.

 

Afstand houden

 

De 1,5 meter geldt tussen de “kinderen en leiding” en de leiding onderling. Ook voor de ouders geldt de 1,5 meter afstand. Kinderen tot en met 18 jaar hoeven geen onderlinge afstand te houden.

De speltakken die gelijk opkomst houden zullen echter niet met elkaar in contact komen. Bij komen en gaan maken ze gebruik van een andere ingang. De uitvoering van het spel is of in een ander gedeelte van het gebouw of, bij buiten activiteiten, op een ander deel van het veld.

Ook de beschikbare toiletten zullen worden gesplitst per speltak.

 

Hygiënemaatregelen

 

De inmiddels bekende hygiënemaatregelen zijn ook bij Scouting van kracht: was je handen vaker (was je handen met water en zeep thuis voor en na de opkomst), nies in je elleboog, gebruik papieren zakdoekjes en schud geen handen.

 

Ondanks dat we als leiding 1,5 meter afstand houden, zullen we een kind dat verdrietig is natuurlijk troosten en als er een pleister nodig is, eerste hulpverlenen. Daar zijn goede afspraken over gemaakt en de middelen beschikbaar.

Aankomst en vertrek bij de Boerderij

 

Ouders die hun kinderen brengen EN kinderen die zelf komen, kunnen weer via de “normale” route. Kinderen die worden gebracht met de auto of met de fiets, worden alleen afgezet. Leiding geeft aan welke ingang de kinderen moeten gebruiken.

Ouders maak duidelijke afspraken met uw kind(eren) indien hij of zij zelfstandig naar de Scouting gaat en van Scouting weer naar huis. Direct naar huis of niet en zo niet waar dan naar toe. De scouting zorgt goed voor de kinderen vanaf ontvangst tot aan de afsluiting en het vertrek. Hierna heeft de leiding geen zicht op de kinderen. Het blijven “hangen” met vriendjes of vriendinnetjes op het scouting terrein is niet toegestaan.

 

Schoonmaak

 

Elke speltak zorgt dat na elke opkomst de toiletten, deurkrukken, etc. worden schoongemaakt. Hierdoor is voor de start van een opkomst alles schoon. Na de middag opkomsten zijn er ouders die voor ons nog eens grondig schoonmaken. Het mag duidelijk zijn dat we hier enorm dankbaar voor zijn!!

 

Mocht u als ouder ook een steentje willen bijdragen …. meldt het bij de leiding of stuur een mail naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Vele handen maken licht werkSmile


Eten en drinken

 

Het is weer mogelijk om eten en drinken uit te delen tijdens een opkomst. Hierbij wordt er nog wel extra zorgvuldig gelet op de hygiëne. Bij traktaties is het wel verstandig om verpakt snoep of anderszins uit te delen.

 

Kampen

 

Weekendkampen en overnachtingen kunnen en mogen weer worden gepland. Hierover zal de betreffende speltak tijdig informeren. De opzet en maatregelen zullen voorlopig gelijk zijn aan die van het zomerkamp.

 

Tot slot

 

Voelt deelname aan activiteiten nog niet goed? Is een kind verkouden of ziek? Of kan je een keertje niet? Dat is uiteraard geen probleem, maar meld je wel even af bij de eigen leiding. Ben je er voor langere periode (nog) niet, geef dat dan alvast door bij de leiding, zodat er niet iedere week hoeft te worden afgemeld.

Mochten er vragen zijn, neem dan contact op met de eigen leiding of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

We wensen alle leden heel veel plezier bij de opkomsten! Samen zorgen we ervoor dat we op een superleuke maar ook veilige manier gave activiteiten kunnen doen!

 

Met vriendelijke groet,

De leiding en het bestuur Nico Steenbeekgroep IJsselstein

 


 

 

Hallo Bevers,

Zaterdag is weer de eerste opkomst van het seizoen. We hopen dat jullie allemaal een leuke zomervakantie hebben gehad. Zaterdag zullen we eerst nog even terugblikken op ons super toffe en gezellige zomerkamp. Noa heeft een leuk filmpje gemaakt van alle foto’s. Deze zullen we gezellig samen gaan kijken. Helaas kan dit niet met de ouders erbij. We gaan nog kijken of de ouders via zoom ook mee kunnen genieten van de foto’s. Dit horen jullie nog via de app.


We zullen zaterdag ook afscheid nemen van de bevers die gaan overvliegen naar de welpen. Over het kijken bij de welpen hebben de desbetreffende bevers als het goed is een mail van ons ontvangen.


We starten zaterdag om 10:00 uur en zijn om 12:00 uur weer klaar. Voor de richtlijnen omtrent halen en brengen, lees het algemene stukje hierboven.


Groetjes van de leiding


Afmelden?  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of telefonisch
Hallo Khaniwarahorde,

Aankomende zaterdag mogen we weer! De eerste opkomst van het nieuwe schooljaar. Dan gaan we zoals altijd weer foto’s kijken. Helaas zijn de ouders deze keer niet welkom, vanwege Corona. En helaas gaan wij afscheid nemen van Hathi. Hathi heeft helaas besloten om te stoppen als leiding om meer tijd door te kunnen brengen met zijn gezin. Wat wij natuurlijk heel erg goed begrijpen. We gaan er natuurlijk wel een gezellig ochtend van maken! Wij zien jullie graag zaterdag om 10:00. Lees ook heel goed het stukje boven in de seinlamp voor informatie over de maatregelen.

Groetjes,

Oe, Mysa, Bagheera, Rikki-Tikki-Tavi, Hathi en RamaAfmelden?  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of telefonisch
Hallo Sioniehorde,

Aankomende zaterdag is het zo ver: Scouting opkomst!! Wij hebben er weer vet veel zin in en nog belangrijker: we gaan weer elke week opkomsten draaien. Yes! Natuurlijk zijn er nog wel wat afspraken waar we ons aan moeten houden, die vind je hierboven. Lees ze goed door voordat je zaterdag komt. We verzamelen trouwens gewoon weer binnen op de boerderij. Gebruik alsjeblieft alleen de voordeur (de normale ingang dus)!
-
We beginnen om 14:00 met kampfoto’s kijken en daarna leuke spellen doen. We zijn klaar om 16:00. Ouders/verzorgers mogen buiten wachten om 16:00, en helaas niet binnen komen.. De foto’s delen we achteraf nog met de ouders/verzorgers!
-
Zien we jullie allemaal zaterdag?
-
Groetjes, jullie superrrrrrleiding
-
Afmelden?  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of telefonisch

Haaaaa beste Zomerse Scouts,

 

Het is zover de eerste opkomst komt er weer aan!

Aankomende Zaterdag gaan we weer van start.

Wij hebben er al maanden naar uitgekeken, jullie ook?


Alles is sinds afgelopen zaterdag weer lekker schoon, dank als je hebt geholpen.

Wat we zaterdag gaan doen is voor nu nog een verrassing, een ding is zeker het wordt weer met z’n alle samen gezellig.


LET OP het algemene stukje want daar staat de belangrijke informatie voor de maatregelen die op de Boerderij gelden.

Voor jullie geld in iedergeval dat jullie via de achterkant de boerderij in moeten. Dit betekent dus door het hek via de hal de trap op naar boven. De welpen zullen via de voordeur gaan, en zo komen jullie elkaar niet tegen.

De opkomst start zoals gewoon om:

14 uur en is hopelijk als gewoon om 16 weer afgelopen.


Laat je ouders thuis en kom in compleet uniform daar wordt Koen blij van.

Voor de gene die zijn vergeten wat een compleet uniform is:

Je Blouse, Das, Patrouille lint en niet te vergeten je zakboekje, tja en als je hem hebt gemaakt je mooie fluitenkoord met fluit.Namens jullie voltallige lieve geweldige slimme grappige grote en kleine leidingssss

Tot Zaterdag :D


Afmelden? dat kan, we gaan er vanuit dat je komt ;) dus kan je niet schrijf even een mail:  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of telefonisch op zaterdag dan zijn we er ;)

Hallo Explorers,

 

Afgelopen zaterdag is de groep al weer van start gegaan met de grote schoonmaak, waarbij ook een aantal explorers hebben geholpen; Lekker bezig! Aankomende vrijdag hebben we weer onze eerste echte opkomst  na het zomerkamp. Wij hebben er zin in en hopelijk jullie ook! Vrijdag hebben we zoals vanouds weer een opkomst waarin we foto's terug gaan kijken. Helaas kunnen we dit jaar de ouders hierbij niet uitnodigen, maar gelukkig staan de foto's online dus kunnen jullie ze zelf laten zien aan je ouders! We zijn natuurlijk niet de hele opkomst bezig met de foto's, dus gaan ook wat spellen doen om het seizoen af te trappen.

 

Daarnaast gaan we zoals in de app groep is overlegd de komende tijd alle weken op de vrijdag draaien, zolang het nodig is. Dit in verband met de Corona regels, zodat wij, maar ook de andere groepen full-time offline opkomsten kunnen draaien. De opkomsttijden zullen van 20.00 uur tot 22.00 uur blijven. Wel zullen we af en toe een opkomst tot 23.00 hebben zodat we ook grotere spellen kunnen doen, als dit het geval is zullen we dit van te voren aangeven.

We hopen jullie allemaal vrijdag weer te zien!

 

Groetjes,

De explorerbegeleiding


Afmelden?  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of telefonisch