Nico Steenbeekgroep IJsselstein

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Seinlamp 5 mei 2020

5 mei 2020

E-mailadres Afdrukken PDF


Nummer: 18 Jaargang: 36 Datum: 5 mei 2020
Nico Steenbeek Groep
Panoven 10 3401 RA IJsselstein
Postbus 347 3400 AH IJsselstein
Tel.: (030)6876722
Website: https://nsgscouting.nl
Twitter: @NicoSteenbeekgr

Hallo Bevers,
Aankomende zaterdag zullen we weer starten met echte opkomsten. We zullen starten om 10:00 uur en zullen om 11:00 uur weer klaar zijn.  Graag voor woensdag 19:00 uur aan of afmelden voor deze opkomst.
In de informatiebrief van het bestuur vinden jullie alle informatie met betrekking tot de maatregelen die wij treffen. Bespreek deze alvast met de kinderen. Wij zullen deze uiteraard ook nog herhalen tijdens de opkomst.
Bij de Kiss and ride bij de wenteltrap zal een leiding staan te wachten om de bevers  op te vangen. we verzamelen in de kampvuurkuil.
Hopelijk tot zaterdag.
Groetjes van de leiding.

Afmelden? Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of telefonisch
Hallo Sioniehorde,

Zoals al eerder aan jullie ouders vermeld is zullen we weer na een lange tijd bij elkaar gaan komen! Dit zal gebeuren op 16 Mei om 14:00. En we zullen klaar zijn om 15:30.
Om een vlotte toestroom te behouden, zal er een uitstapplaats gerealiseerd zijn aan de achterzijde van ons gebouw bij de Wenteltrap. Hier kunnen jullie ouders zelf met de auto jullie afzetten zonder uit te stappen. Als je met de fiets komt, mag je gewoon voor de boerderij parkeren.
We willen jullie vragen om alleen en zonder ouders te komen. En niet het gebouw in komen, maar verzamelen achter de boerderij in de kampvuurkuil!
-
Hopelijk zien we jullie allemaal zaterdag 16 Mei!
-
Groetjes jullie leiding!
-
Afmelden? Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of telefonisch
Hallo Scouts,
-
Jullie zijn goed bezig met de opdrachten. Wij hebben deze week een nieuwe opdracht voor jullie. Kijk hiervoor bij opdracht 7. Vergeet niet als jullie klaar zijn met de opdracht een fotocollage op facebook te zetten. Bij drie voltooide opdrachten heb je het insigne al verdiend. De scouts die afgelopen week hun derde opdracht hebben afgerond zullen binnenkort hun insigne krijgen.
-
Opdracht 1: Berenjacht
a. Zet een beer met je das om in het keukenraam of een ander raam dat uitkijkt over de straat
b. Ga op Scoutingberenjacht. Maak minstens 10 foto's van 10 verschillende scouting beren. Je mag natuurlijk zelf ook op de foto erbij.
Maak hier een mooie collage van en post die op de facebook pagina.
-
Opdracht 2: Outdoor Cooking
De workshop outdoor cooking is helaas al geweest, maar je kunt deze opdracht nog steeds halen.
Bedenk met je ouders een outdoor cooking activiteit en voer deze uit. Maak hier een leuke foto-collage van en zet deze op de facebook pagina.
-
Opdracht 3: De Paashike, misschien binnenkort wel een weer een nieuwe.....
De Paashike is echt niet meer te lopen. Heb je de hike wel gelopen en hier leuke foto’s van gemaakt. >Maak er een mooie collage van en zet deze op de facebook pagina.
Je hoeft de hike niet helemaal uitgelopen te hebben, zolang je het maar hebt geprobeerd en het vanuit de foto’s duidelijk is dat je er aan hebt meegedaan
-
Opdracht 4: Het Fluitenkoord
Je hebt een pakketje van ons ontvangen met de benodigdheden om het fluitenkoord te maken. Op de facebook pagina van Scouts van de Nico Steenbeekgroep kun je een uitgebreide beschrijving vinden om het fluitenkoord te knopen.
Maak aan de hand van de beschrijving een mooi fluitenkoord, hang deze aan je blouse en maak hier een foto van (terwijl je je uniform aan hebt natuurlijk J). Post deze foto op de facebook pagina zodat wij deze opdracht kunnen aftekenen.
Heb je een fout gemaakt, geen pakketje van ons ontvangen, of raak je helemaal in de knoop tijdens het maken van het fluitenkoord? Stuur ons dan even een berichtje via  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of zet even een berichtje op de facebook pagina. Wij proberen je zo snel mogelijk te beantwoorden.
-
Opdracht 5: Het Kookboekje
Ondanks alle COVID19-maatregelen gaan wij er nog steeds van uit dat we op zomerkamp gaan dit jaar. En met het zomerkamp moet je zelf koken.
Deze opdracht is een opdracht met je patrouille. Maak samen met je patrouille een kookboekje met recepten die je op zomerkamp kunt koken.
Let op, je hebt dus GEEN oven en alleen een benzinebrander met 2 pitten tot je beschikking op zomerkamp.
Het kookboekje bevat minimaal 7 recepten (voor iedere dag van de week 1), en dit moeten gevarieerde recepten zijn (dus niet 7 soorten pasta :)).
Zorg ervoor dat iedereen uit de patrouille in ieder geval 1 recept inlevert (zet even je naam bij het recept), en maak er 1 PDF bestandje van (je ouders kunnen je hier vast bij helpen).
-
Opdracht 6: Koken
Natuurlijk is het ook heel handig als je de recepten die je hebt uitgekozen ook kunt koken.
Maak voor het avond eten 1 van de recepten uit het kookboekje. Natuurlijk maak je hier weer allemaal leuke foto’s van, zowel van het koken, als van het hele gezin die van jouw kookkunsten aan het genieten is. Hier maak je een leuke collage van en post je op de facebook pagina.
-
Opdracht 7: Knoopbord
Bij scouting hoort knopen. Hierbij dus de opdracht maak je eigen knopenbord met minimaal 10 knopen. Deze knopen moet je er sowieso op hebben. Tip kijk in je zakboekje ;-)
- Platte knoop
- Schootsteek
- Achtknoop
- Kruissjorring (met bijvoorbeeld satéprikkers)
- Vorksjorring
-
Tot dusver de opdrachten voor het ‘Ik-Scout-Thuis’ insigne.
Houd de facebook pagina en de Seinlamp goed in de gaten voor uitbreidingen en extra opdrachten.
Wij genieten heel erg van alle prachtige collages en foto’s en we hopen er nog veel meer te mogen zien binnenkort.
-
-
Heel veel plezier met de opdrachten en hopelijk tot snel
-
Groetjes
Koen, Yorick, Niels, Jasmijn, Martijn, Reinier, Simone en ..... Lotte ;)
-
Afmelden? Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of telefonisch
Hallo Explorers,

We hebben zaterdag weer een geslaagde opkomst gehad met veel zombies en een duizelingwekkend golfspel.
Deze week is het vrijdagavond weer zo ver en hebben we een online opkomst georganiseerd door.... ons. We gaan jullie hersens laten kraken dus bereid je goed voor.
Voor vrijdag zijn er een aantal spullen nodig, dus laat even weten of je er bent en of je een eigen printer hebt. Daarnaast hebben we afgelopen zaterdag na de opkomst ook weer overleg gehad met de zomerkamp commissie. Hieruit zijn alweer veel en toffe ideeën naar voren gekomen, maar als je nog een geweldig idee hebt laat het ons vooral weten.
Meld je af als je niet kan of wil.
Groetjes en tot vrijdag,
De explorerbegeleiding.

Afmelden? Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of telefonisch