Nico Steenbeekgroep IJsselstein

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Seinlamp 28 april 2020

28 april 2020

E-mailadres Afdrukken PDF


Nummer: 17 Jaargang: 36 Datum: 28 april 2020
Nico Steenbeek Groep
Panoven 10 3401 RA IJsselstein
Postbus 347 3400 AH IJsselstein
Tel.: (030)6876722
Website: https://nsgscouting.nl
Twitter: @NicoSteenbeekgr


UPDATE VANUIT HET BESTUUR

Het blijft een onwerkelijke situatie. Stille straten, een woningdag ipv koningsdag en de haardracht langer dan gewoon of gewenst. Een onzekere situatie voor velen en onbekend hoe lang we nog de gevolgen ondervinden.

Als scouting proberen we binnen alle richtlijnen een steentje bij te dragen. Met heel veel inzet en enthousiasme zorgt de leiding voor leuke en afwisselende digitale opkomsten. De kinderen doen enthousiast mee en zijn net zo gedreven als tijdens de reguliere opkomsten.

Op 21 april is de lang verwachte update vanuit de overheid gekomen. Binnen de NSG zijn we aan het overleggen wat dit voor ons inhoudt. We zijn niet alleen afhankelijk van de landelijke richtlijnen maar ook die van Scouting Nederland en de veiligheidsregio Utrecht. Deze laatste instantie zal pas morgen (29 april) de eventuele aanpassing op de landelijke richtlijnen vrijgeven.

Voor nu gaan we ervan uit dat dit meer ruimte biedt voor de opkomsten. In aangepaste vorm zou het dan mogelijk zijn om op de boerderij samen te komen. Met gepaste afstand, buiten en maar 1 speltak tegelijk. Of en hoe dit verwezenlijkt kan worden zijn we aan het onderzoeken. Zodra dit duidelijk is zal dat vanuit de speltak zelf worden gecommuniceerd. Hierbij wordt rekening gehouden met de samenstelling en leeftijd van de groep. Niet alleen ten aanzien van de kinderen maar ook de (on)mogelijkheden van de leiding.

Een ander belangrijk hoogtepunt van het scouting jaar is helaas nog niet zeker. Het zomerkamp. Voor nu gaan we ervan uit dat deze gewoon door kunnen gaan. Ook hiervoor geldt uiteraard in aangepaste vorm. Voor de Explorers houdt dit in ieder geval in dat het kamp niet in Duitsland zal worden gehouden. De planning qua voorbereiding hebben we al wel aangepast. De inschrijving voor het kamp en het innen van de bijdragen zullen we dan ook later opstarten. Om dit toch tijdig te kunnen regelen (let wel, eventueel incasso pas tijdens af na het kamp) zullen we medio juni daar meer over kunnen mededelen. Vanuit de Nico Steenbeek groep zullen we er in ieder geval alles aan doen om alsnog de zomervakantie te kunnen starten met een mooie afsluiting van het school- en scouting jaar.

Volgende week dinsdag zullen we in de seinlamp een nieuwe update geven over de opkomsten en stand van zaken.

Mochten er vragen zijn, heeft u meer informatie nodig of zijn er nog onduidelijkheden … meldt dat bij de leiding of stuur een mail naar  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

Voor meer informatie over de richtlijnen dan kunt u terecht op:

https://www.scouting.nl/nieuws/1856-vragen-en-antwoorden-over-scouting-en-het-coronavirus-covid-19Hallo Bevers,

Over de invulling van de opkomst van deze week zullen jullie via de groepsapp informatie ontvangen.
Groetjes van de leiding

Afmelden? Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of telefonisch
Hallo Khaniwarahorde,

Aankomende zaterdag hebben we weer een onlineopkomst om 10:00. Wees erbij! Wat we gaan doen? Weet ik zelf eigenlijk ook niet, een andere leiding dan ik bereid dat voor. Graag zien wij jullie allemaal.
Groetjes,
De leiding!
Afmelden? Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of telefonisch
Hallo Sioniehorde,

Afgelopen zaterdag hebben we met een aantal van jullie gesproken en een leuk spelletje gespeeld, wat een plezier was dat om te zien zeg! Momenteel zijn we volop bezig met voorbereiden van opkomsten en het bedenken van spellen.
We willen jullie vragen de Seinlamp goed in de gaten te houden voor updates over opkomsten e.d. met betrekking tot het coronavirus.
Hebben jullie ook gezien dat jullie een insigne kunnen verdienen met de thuis opdrachten? Dit is gemaild en op de facebookgroep gezet! Check dit dus nog even!
-
Hopelijk allemaal tot snel!
-
Groetjes,
Jullie leiding!

Afmelden? Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of telefonisch
Hallo Scouts,

Lees eerst even, als je dat nog niet gedaan had het stukje van het bestuur: "UPDATE VANUIT HET BESTUUR" dat is belangrijk....

Wat super leuk om te zien, via facebook, dat iedereen op zijn of haar manier bezig is met de scouting opdrachten, ga zo door !
Want we zitten niet stil en hebben hier mee zelfs als scouting de krant gehaald die morgen bezorgd wordt, hier al vast de link: https://zuid.zenderstreeknieuws.nl/nieuws/algemeen/972726/scouting-nico-steenbeek-zit-niet-stil

Als je deze nog niet ontvangen hebt krijg je binnenkort nog een email met daarin de link naar een "Chat Group" voor elke patrouille, dat maakt ook opdracht 5 makkelijker (het gezamenlijk maken van een kookboekje) en is gezellig om weer eens bij te kletsen. Ook als jullie dan vragen hebben over het fluitekoord of over iets anders kunnen jullie de vragen hier aan de leiding stellen.
Hier onder de insigne lijst opdrachten.
Let op: om het insigne te kunnen halen moet je minstens 3 van de opdrachten volbrengen.
Wij zullen de opdrachten steeds weer aanvullen, zodat het voor iedereen haalbaar moet zijn minimaal 3 opdrachten te kunnen volbrengen. Zorg ervoor dat je de uitwerking van de opdrachten post op de Scouts van de Nico Steenbeekgroep facebook pagina, dan kunnen wij controleren of het allemaal is gelukt. https://www.facebook.com/groups/scoutsscoutingnicosteebeek/?epa=SEARCH_BOX

Opdracht 1: Berenjacht
a. Zet een beer met je das om in het keukenraam of een ander raam dat uitkijkt over de straat
b. Ga op Scoutingberenjacht. Maak minstens 10 foto's van 10 verschillende scouting beren. Je mag natuurlijk zelf ook op de foto erbij.
Maak hier een mooie collage van en post die op de facebook pagina.

Opdracht 2: Outdoor Cooking
De workshop outdoor cooking is helaas al geweest, maar je kunt deze opdracht nog steeds halen.
Bedenk met je ouders een outdoor cooking activiteit en voer deze uit. Maak hier een leuke foto-collage van en zet deze op de facebook pagina.

Opdracht 3: De Paashike, misschien binnenkort wel een weer een nieuwe.....
De Paashike is echt niet meer te lopen. Heb je de hike wel gelopen en hier leuke foto’s van gemaakt. >Maak er een mooie collage van en zet deze op de facebook pagina.
Je hoeft de hike niet helemaal uitgelopen te hebben, zolang je het maar hebt geprobeerd en het vanuit de foto’s duidelijk is dat je er aan hebt meegedaan

Opdracht 4: Het Fluitenkoord
Je hebt een pakketje van ons ontvangen met de benodigdheden om het fluitenkoord te maken. Op de facebook pagina van Scouts van de Nico Steenbeekgroep kun je een uitgebreide beschrijving vinden om het fluitenkoord te knopen.
Maak aan de hand van de beschrijving een mooi fluitenkoord, hang deze aan je blouse en maak hier een foto van (terwijl je je uniform aan hebt natuurlijk J). Post deze foto op de facebook pagina zodat wij deze opdracht kunnen aftekenen.
Heb je een fout gemaakt, geen pakketje van ons ontvangen, of raak je helemaal in de knoop tijdens het maken van het fluitenkoord? Stuur ons dan even een berichtje via  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of zet even een berichtje op de facebook pagina. Wij proberen je zo snel mogelijk te beantwoorden.

Opdracht 5: Het Kookboekje
Ondanks alle COVID19-maatregelen gaan wij er nog steeds van uit dat we op zomerkamp gaan dit jaar. En met het zomerkamp moet je zelf koken.
Deze opdracht is een opdracht met je patrouille. Maak samen met je patrouille een kookboekje met recepten die je op zomerkamp kunt koken.
Let op, je hebt dus GEEN oven en alleen een benzinebrander met 2 pitten tot je beschikking op zomerkamp.
Het kookboekje bevat minimaal 7 recepten (voor iedere dag van de week 1), en dit moeten gevarieerde recepten zijn (dus niet 7 soorten pasta :)).
Zorg ervoor dat iedereen uit de patrouille in ieder geval 1 recept inlevert (zet even je naam bij het recept), en maak er 1 PDF bestandje van (je ouders kunnen je hier vast bij helpen).

Opdracht 6: Koken
Natuurlijk is het ook heel handig als je de recepten die je hebt uitgekozen ook kunt koken.
Maak voor het avond eten 1 van de recepten uit het kookboekje. Natuurlijk maak je hier weer allemaal leuke foto’s van, zowel van het koken, als van het hele gezin die van jouw kookkunsten aan het genieten is. Hier maak je een leuke collage van en post je op de facebook pagina.

Tot dusver de opdrachten voor het ‘Ik-Scout-Thuis’ insigne.
Houd de facebook pagina en de Seinlamp goed in de gaten voor uitbreidingen en extra opdrachten.
Wij genieten heel erg van alle prachtige collages en foto’s en we hopen er nog veel meer te mogen zien binnenkort.


Heel veel plezier met de opdrachten en hopelijk tot snel

Groetjes
Koen, Yorick, Niels, Jasmijn, Martijn, Reinier, Simone en ..... Lotte ;)


Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Hallo Explorers,

Afgelopen keer hadden we weer eens een online opkomst. die was van Imre en Danique. Aankomende zaterdag hebben we op de gewone tijden opkomst van Arendo en Jef. Wat we gaan doen is nog een raadsel maar, vergeet het niet.
.
Zoals jullie weten kunnen we dit jaar niet naar het buitenland op zomerkamp. Hierom gaan we ons voorbereiden om in Nederland op kamp te gaan, in de hoop dat dit door mag gaan. Mocht je ideeën voor het zomerkamp hebben laat het dan weten bij de zoka commissie.
.

Je kan joinen via Discord: https://discord.gg/6dFPBc8

Mocht je niet willen meld je dan af.

.

Gegroet,

De begeleiding


Afmelden? Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of telefonisch