Home Seinlamp 19 november 2019

Oliebollenactie 2019

Tijdschema:
-          26 november: briefpakketten maken
-          30 november: briefpakket en bestellijst uitdelen aan jeugdleden (sinterklaasopkomst)
-          7 december: verkoopdag
-          7-24 december: invoeren bestellingen
-          17-23 december: nabelactie
-          27-28 december: schoonmaken en inrichten boerderij
-          29-30 december: bezorgen

Ouders en leiding kunnen jeugdleden helpen te helpen. Ze kunnen ook helpen om brievenpakketten te maken. Invoeren van bestellingen. Of klanten van vorige jaren na te bellen en te helpen herinneren aan de actie.
Ook bij het inpakken en bezorgen hebben we jullie nodig. Bij het bezorgen is het heel handig als je je auto meeneemt. Dat gaat toch wat gemakkelijker dan op de fiets.

Hangen de mooie natuurknutsels al thuis aan de muur te pronken? En hebben jullie allemaal je schoen nog gezet zaterdag? De leiding wel en zij hebben een brief ontvangen van Sinterklaas. Zijn jullie, net als de leiding, reuze benieuwd wat er in deze brief staat? Kom dan zaterdag naar de opkomst.  Ook zullen we Benthe installeren.
LET OP! In verband met de intocht van Sinterklaas in IJsselstein duurt de opkomst maar tot 11:45 uur.
Groetjes van Steven, Noa, Keet, Stanley, Prof. Plof en Rebbel

Wat hebben we vorige week toch weer mooie knutselwerkjes gemaakt zeg!
aankomende zaterdag gaan we badmintonnen! dit hebben we op een andere locatie: Poortdijk 34, 3402 BS IJsselstein vergeet geen sportkleding mee te nemen!
het is 3 minuten fietsen vanaf de boerderij. we verzamelen er om 14:00

voor in de agenda:

30-11 Sinterklaasopkomst opkomst van 10:00 tot 12:00

07-12 oliebollenverkoopdag

28-12 geen opkomst

Oe, Mysa, Hathi, Rikki- Tikki- Tavi en Rama

Wat een leuke tekeningen hebben we afgelopen zaterdag weer gemaakt met alle herfstblaadjes zeg! Ik hoop dat onder andere TurboTwix snel thuis is gekomen!
Aankomende zaterdag gaan we een gezellige opkomst houden met z'n allen in het kader van kleine spelletjes, zorg dus dat je je goeie humeur meeneemt en natuurlijk je uniform.
Hieronder volgt nog even de planning met andere opkomsttijden, houdt hier dus rekening mee!
- 30-11: Sinterklaasopkomst ( van 10:00 tot 12:00 )
- 7-12: Oliebollenverkoop ( van 10:00 tot 12:00 )
- 21-12: Kerstopkomst ( mogelijk afwijkende opkomsttijden
- 28-12: Geen opkomst in verband met de oliebollenactie ( maar jullie zijn meer dan welkom om te helpen! )
Hopelijk allemaal tot zaterdag,
Groetjes van jullie supercoole aardige en lompe leiding

Afgelopen zaterdag zijn jullie druk bezig geweest om jullie te verdiepen in andere culturen en hebben we weer een heel aantal onderdelen van de insignes kunnen aftekenen.
Aankomende zaterdag beginnen we om 14.00u met het installeren van de nieuwe scouts.
Natuurlijk zijn alle ouders, broers, zussen, opa's en oma's uitgenodigd om dit bijzondere moment te mee te maken.
Na het installeren gaan we verder met het insigne programma, dus neem je zakboekje mee zodat we de onderdelen kunnen aftekenen.
We zien jullie allemaal zaterdag, op tijd, en in compleet uniform
Groetjes
De Scoutsleiding
Belangrijke data:
- 30 november: Sinterklaas opkomst (14.00u-17.00u)
- 7 december: Oliebollenverkoop (10.00u-12.00u)
- 21 december: Kerstopkomst (let op, mogelijk gewijzigde opkomsttijden)
- 28 december: geen opkomst ivm opbouw oliebollenactie
- 29 en 30 december: Oliebollenactie
- 4 januari: Schaatsen

Wat een geslaagd kamp hebben we afgelopen weekend gehad. We hebben flink gelachen, zijn hard op zoek gegaan naar de mol en hadden ook nog een toffe activiteit. Gelukkig hadden we de zondag om bij te komen.
aankomende vrijdag hebben we onze eerste geldverdienactie voor zoka 2020 van dit seizoen; De scoutingbioscoop. We hebben al de films besproken, rollen verdeeld en de boodschappen worden gehaald. We starten we vrijdag om 18.30 uur om nog de laatste spullen klaar te zetten. Vergeet niet de lichtjes en stoelkussens mee te nemen! Voor degene die hebben aangegeven dat ze de film wel willen inleiden, is het misschien handig alvast wat kleine weetjes over de film op te zoeken/iets leuks te verzinnen om te vertellen. En vergeet niet je ouders, broertjes/zusjes, opa's, oma's te vragen om te komen! Ze zijn welkom vanaf 19.00 uur en om 19.30 uur starten de films.
Planning komende tijd:
vrijdag 22 nov | bioscoopavond georganiseerd door Amber en Josefien (vanaf 18.00 uur tot ??)
Zaterdag 30 nov | sinterklaas opkomst georganiseerd door Jennie, Lianne en Milou
Zaterdag 7 dec | powerpointkaraoke georganiseerd door Roy
vrijdag 13 dec | objecten verzamelen georganiseerd door Jef en Arendo