Home Seinlamp 12 november 2019

12 november 2019

Nummer: 45 Jaargang: 35 Datum: 12 november 2019

Oliebollenactie 2019

Alle jeugdleden kunnen helpen met: reclame maken voor onze actie, bezorgen van brieven aan klanten van vorige jaren.
Ook helpen met verkopen van oliebollen en appelflappen op de verkoopdag en vanuit huis.
Goed opletten of de bestellingen duidelijk zijn, op tijd je lijsten inleveren. Je ouders kunnen je daarbij helpen.
Per verkochte zak krijg je een punt. Je spaart om je insignekrans (vraag je leiding!) compleet te maken.

Bij het afleveren kun je helpen bij het bezorgen, en ontvangen van het geld en opletten dat de bezorging en de betaling goed verlopen.

Oudere jeugdleden kunnen ook nog helpen bij het inpakken van de bollen en de flappen.

Secretaris Verenigingsbestuur gezocht

Onze huidige secretaris heeft een nieuwe baan. Die baan blijkt niet goed samen te gaan een functie in het bestuur.
We hopen daarom zo snel mogelijk een nieuwe secretaris te vinden.

We willen graag dat ons bestuur breed is samengesteld. We zoeken daarom naar een ouder of verzorger van een (jeugd)lid, onze eerste voorkeur gaat uit naar een vrouw.

Dus… als je dit wel wat lijkt en je hebt affiniteit met schriftelijke communicatie en structuur aanbrengen: meld je dan aan bij onderstaand adres.
Als je gewoon meer informatie wilt, kun je ook op dit adres terecht.

Namens het bestuur, Pieter-Jan de Vries

Scoutingloterij 2019

Dit jaar zijn 892 loten verkocht. Prima resultaat! De overgebleven loten zijn teruggestuurd en worden verrekend met Scouting Nederland.
De meeste verkopers hebben het verdiende insigne al ontvangen. Anders komt dat binnenkort.
Bij de Oliebollenactie kun je nog meer punten sparen.

Afgelopen zaterdag is de leiding druk geweest met allerlei leuke en leerzame workshops. Gelukkig was er voor de leiding ook nog tijd voor een leuk potje verstoppertje.
Gelukkig is er zaterdag weer een normale opkomst. Sinterklaas komt aan in het land dus daar gaan we uiteraard iets leuks mee doen. Ook zullen de komende twee weken vier nieuwe bevers geïnstalleerd worden. Wanneer je aan de beurt bent staat in de e-mail die Fleur jullie gestuurd heeft. Het installeren zal beginnen om half twaalf.
Lees ook de algemene stukjes hierboven.
Belangrijke data
30 november Sinterklaas op de scouting
7 december Aftrap oliebollen actie

Afgelopen zaterdag hadden we helaas geen opkomst. De leiding heeft wel een hele leerzame dag gehad met allemaal interessante workshops en een gezellig avond met een hele leuke pubquiz. Aankomende zaterdag gaan we is een keer lekker aan de knutsel. Dus neem je creatief vermogen mee en gaan!

Zaterdag hebben jullie ook allemaal een mail gehad voor het winterkamp in 2020, lees deze even door en vul het formulier in!

Voor in de agenda:

23-11 opkomst van 14:00 tot 16:00 Badminton clinic

30-11 Sinterklaas opkomst tijden komen nog

07-12 oliebollen verkoopdag

28-12 geen opkomst

Oe, Mysa, Hathi, Rikki-Tikki-Tavi en Rama

Hebben jullie een beetje genoten van afgelopen vrije scouting weekend? Wij hebben in elk geval veel geleerd tijdens onze trainingen en kunnen dan ook niet wachten om aanstaande zaterdag weer van start te gaan!
We verzamelen gewoon lekker om 14:00 op de boerderij en zijn klaar om 16:00. Wat we gaan doen is nog even een verrassing, maar het heeft wel te maken met dit seizoen en de natuur. Zorg dus dat je er bij bent!
Hopelijk allemaal tot zaterdag,
Groet van jullie leiding,
Akela, Jacala, Baloe, Chil, Mang, Kaa en Ikki

Na een weekje geen scouting, gaan we aankomende zaterdag weer verder met de insignes.
Zaterdag gaan we starten met het insigne samenleving.
Zorg er voor dat je je zakboekje meeneemt, zodat wij de onderdelen die je hebt gehaald af kunnen tekenen voor je insigne
We zien jullie allemaal zaterdag om 14.00u in compleet uniform
Mocht je niet kunnen, meld je dan tijdig af via de mail.
Groetjes
Jullie leiding
Belangrijke data:
  • 30 november: Sinterklaasopkomst (opkomst van 14.00u - 17.00u)
  • 7 december: Oliebollenverkoop (let op; mogelijk gewijzigde opkomsttijden)
  • 21 december: Kerstopkomst (let op; mogelijk gewijzigde opkomsttijden)
  • 28 december: geen opkomst ivm opbouw oliebollenactie
  • 29 en 30 december: Oliebollenactie

Afgelopen vrijdag hebben we de nieuwe explorers officieel geïnstalleerd!

Daarna hebben we met ze alle film gekeken, laten we hopen dat we nooit in zo een escape room terecht komen…

Aankomend weekend hebben we kamp! Het kamp begint vrijdag 20.00 en is zaterdag 20.00 afgelopen. Er is een super vette planning gemaakt en wij hebben er super veel zin in!

De kosten voor het kamp bedragen 15 euro. Vergeet deze niet mee te nemen vrijdag!

Planning komende tijd:

22 Nov | Bioscoop opkomst