Home Groeps Activiteiten Nico Steenbeekgroep trapt dauw

Nico Steenbeekgroep trapt dauw

Bij de Scouting Nico Steenbeekgroep is een oud gebruik weer opgepakt. Al sinds mensenheugenis wordt op Hemelvaartsdag vroeg opgestaan om te wandelen terwijl de dauw nog op het gras ligt.
Enkele enthousiastelingen bedachten dat het leuk zou zijn om dit jaar samen te gaan dauwtrappen. Via de Seinlamp werd hierover een bericht verstuurd naar alle leden.
Donderdag 21 mei was het zover. Vanaf half zes melden zich de eersten voor een kop koffie en om zes uur ging de hele groep op pad. Langs de Hollandse IJssel naar het IJsselbos, waar fluitende vogels de wandelaars verwelkomden. Onder de snelweg door ging de tocht verder over het jaagpad langs de Kromme IJssel naar Het Klaphek. Onderweg werden de verrichtingen met belangstelling gevolgd door het jongvee in de wei.
Aan de Lekdijk was voor een opkikker gezorgd. Door de weilanden ging de wandeling daarna richting Zenderpark waar nog steeds erg weinig mensen wakker bleken. Vanaf het pad over de geluidswal heb je weer eens een ander uitzicht over de omgeving. De route leidde vervolgens over de Groene Dijk naar de historische binnenstad.
Het eindpunt was natuurlijk de scoutingboerderij op de Panoven waar vrijwilligers voor een zeker nu goed smakend ontbijt hadden gezorgd. Na het samen opruimen van de boel werd door de bijna 50 deelnemers afscheid genomen met de woorden: Dit doen we volgend jaar weer!