Home Groeps Activiteiten

Jumelage scouting Herentals – IJsselstein: 10 – 13 mei 2018

Beste allemaal!

De voorbereidingen zijn in volle gang! Komende zaterdag gaan we wederom naar Herentals om de laatste dingen af te stemmen!

Daarna sturen we ook de paklijst op zodat we zeker weten dat 'ie' compleet is.

Zet je schrap op een turbo tof weekend!

Vriendelijke groet van de Herentals-commissie: Pieter-Jan, Martijn, Thijs, Niels R, Corien

Dodenherdenking 2015

Follow-Up Humana Actie

Hallo allemaal!

Wie weet zich nog de Humana kledingzamelactie te herinneren die we vorig jaar rond Koningsdag hebben uitgevoerd?

Ik wil in ieder geval! Dit was een speciale actie waarbij we als Scouting kleding inzamelde voor Humana, zodat zij het konden gebruiken en in ruil kregen wij een kleine vergoeding per kilogram terug. Deze vergoeding werd opgesplitst tussen de NGO United African Orphans and Widows Foundation (UAOWF, waar Tamara / Marala in 2012 drie maanden vrijwilligerswerk heeft gedaan) en de NSG.

Van de vergoeding heeft UAOWF een mooie nieuwe laptop gekocht! (zie foto) Deze gebruiken ze nu op hun kantoor en andere vrijwilligers kunnen deze laptop gebruiken bij het lesgeven aan de wezen. Ik ben de computerles samen met andere vrijwilligers gestart, en het is heel leuk om te zien hoe de NGO dit voortzet.

Dus allen bedankt vanuit ons, Humana en United African Orphans and Widows Foundation!

Date: Fri, 19 Sep 2014 01:26:22 -0700

Subject: comouter

To: tamara

Hello Tamara,

Warm greetings from Iganga. How is work and how are your parent? Am glad to inform you that we bought a brand new DELL laptop which is already helping us a lot at the office.

We have a new volunteer from the US who is continuing the good work you started of teaching computer skills to pupils and this laptop is also used for that.

Thanks alot for your generosity.

Nico Steenbeekgroep trapt dauw

Bij de Scouting Nico Steenbeekgroep is een oud gebruik weer opgepakt. Al sinds mensenheugenis wordt op Hemelvaartsdag vroeg opgestaan om te wandelen terwijl de dauw nog op het gras ligt.
Enkele enthousiastelingen bedachten dat het leuk zou zijn om dit jaar samen te gaan dauwtrappen. Via de Seinlamp werd hierover een bericht verstuurd naar alle leden.
Donderdag 21 mei was het zover. Vanaf half zes melden zich de eersten voor een kop koffie en om zes uur ging de hele groep op pad. Langs de Hollandse IJssel naar het IJsselbos, waar fluitende vogels de wandelaars verwelkomden. Onder de snelweg door ging de tocht verder over het jaagpad langs de Kromme IJssel naar Het Klaphek. Onderweg werden de verrichtingen met belangstelling gevolgd door het jongvee in de wei.
Aan de Lekdijk was voor een opkikker gezorgd. Door de weilanden ging de wandeling daarna richting Zenderpark waar nog steeds erg weinig mensen wakker bleken. Vanaf het pad over de geluidswal heb je weer eens een ander uitzicht over de omgeving. De route leidde vervolgens over de Groene Dijk naar de historische binnenstad.
Het eindpunt was natuurlijk de scoutingboerderij op de Panoven waar vrijwilligers voor een zeker nu goed smakend ontbijt hadden gezorgd. Na het samen opruimen van de boel werd door de bijna 50 deelnemers afscheid genomen met de woorden: Dit doen we volgend jaar weer!
Laatst aangepast op woensdag 27 februari 2019 16:44