Nico Steenbeekgroep IJsselstein

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Dakpan Plan
Dakpanplan

Aantal geadopteerde dakpannen!

E-mailadres Afdrukken PDF
Aantal geadopteerde dakpannen 303
Percentage geadopteerde dakplannen 6,1%

Laatst aangepast op dinsdag 06 oktober 2015 20:02
 

Informatie over het dakpanplan

E-mailadres Afdrukken PDF

De oostzijde van het dak van onze boerderij is vervangen. Deze renovatie was essentieel omdat de isolatiewaarde ervan, na in de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw opgeknapt te zijn, niet meer toereikend was.

Een stukje geschiedenis:
In 1982 is de scouting Nico Steenbeek Groep opgericht. De opkomsten werden toen nog niet op onze huidige locatie, boerderij De Panoven, gehouden. Pas in juli 1986 zijn wij hiernaartoe verhuisd. De Panoven was in die tijd niet goed onderhouden en is toen door een groot aantal vrijwilligers onder handen genomen.

In 1990 vraagt de NSG de gemeente (op dat moment nog eigenaar van de boerderij) het dak, dat in slechte staat is, te herstellen. Hiervoor pakt de NSG met een ludieke actie het pand zelfs volledig in met plastic. Na overleg wordt in 1991 het westelijk dakvlak vernieuwd door de gemeente. In de onderhandelingen werd afgesproken dat de NSG een belangenstichting zou oprichten om het gebouw te onderhouden en de NSG te ondersteunen bij het scoutingspel. Daarna komt De Panoven voor een symbolisch bedrag in eigendom van de stichting.

En nu?
De belangenstichting krijgt jaarlijks van de gemeente een bijdrage om de exploitatie van de boerderij mogelijk te maken. Tevens ontvangt zij een bijdrage voor het onderhoud van het gebouw. Het probleem is dat de werkelijke uitgaven voor de exploitatie van het gebouw veel groter zijn dan de bijdrage die we daarvoor van de gemeente ontvangen. Door het oostelijk dakvlak te vervangen kunnen we de kosten voor verwarming terugdringen.

In overleg met de gemeente heeft zij aangegeven dat wij voor de bekostiging van deze renovatie gebruik moeten maken van de onderhoudssubsidies die wij reeds ontvangen hebben van de gemeente (het spaarpotje van de belangenstichting) of van de gelden die we nog zullen ontvangen. Een eenmalige extra subsidie voor deze ingrijpende vernieuwing was niet mogelijk. We hebben daarom met de gemeente afgesproken een deel van de onderhoudsbijdragen van de komende jaren naar voren te halen, waardoor het totale bedrag dat we nu nodig hebben voor de vervanging van het dak beschikbaar werd. Hierdoor is er voor de komende jaren een wel uitdaging ontstaan omtrent het onderhoud van de boerderij. Het dak is geïsoleerd, de stookkosten zullen omlaag gaan, maar voor de overige onderhoudswerkzaamheden zal niet genoeg geld beschikbaar zijn. De spaarpot is flink aangesproken en de subsidies van de komende jaren zijn grotendeels opgebruikt.

Dakpanplan!
Om dit tekort te overbruggen gaan wij het dak van onze boerderij “verkopen”. Ons “dakpanplan” moet ervoor zorgen dat er in de komende jaren voldoende geld voor onderhoud beschikbaar blijft. Als het plan slaagt is er mogelijk zelfs nog geld over voor de exploitatiekosten (gas, water, licht). Hierdoor kan onze vereniging voor een relatief laag bedrag de boerderij blijven gebruiken.

Op het dak liggen ongeveer 5.000 dakpannen. Deze zijn allemaal “te koop”. Wij vragen per dakpan (minstens) 5 euro. Als dank ontvangt u, binnen twee weken na betaling, een certificaat met daarop het aantal pannen dat u heeft gekocht. Tevens komt uw naam op een sponsorplaat in De Panoven te staan.

Aan onze leden vragen wij om ouders, familie, buren, kennissen ook te interesseren en informeren over deze actie.

Wij hopen dat u ons hiermee wil en kan helpen!
Als u hier nog vragen over heeft, kunt u ons een e-mail sturen via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur
Vereniging Scouting Nico Steenbeekgroep

Laatst aangepast op donderdag 01 oktober 2015 13:03
 

Dakplan

E-mailadres Afdrukken PDF
Zendersteek 23-09-2015
Laatst aangepast op maandag 04 mei 2020 10:02